21
LOK
16.00
Futsal 2, Miesten Futsal-Kakkonen

KF Kosova 2 - TPK 2   

Turku, Samppalinnan Palloiluhalli

Kakkosen sarja-avauksesta pointsit kotiin

Lauantai-iltapäivän huumaa futsalin merkeissä koettiin Samppalinnassa, kun TPK2 avasi kautensa KF Kosova 2:ta vastaan. Pelin alku oli melko vahvasti Kerho-merkkinen, pallonhallinta oli vahvasti itsellä. Mylly jauhoi ja jauhoi, kunnes hyökkäyspäähän saatiin sivurajapotku. Tuomas "Tupe" Hakala näki keskelle liikkuneen Eric Moborgin, joka latasi ykkösellä pallon kassiin. Kerhon rauhallinen pallonhallinta piti otteensa, naapurin päästessä uhittelemaan lähinnä sivurajoista ja kulmapotkuista, mutta mitään erikoisen vaarallista ei Vertti Laakson vartioimalle maalille saatu luotua, siksi tiivis oli puolustusryhmittymä. Kerho sai luotua muutaman maukkaan paikan, mutta Kosovan tolppien välissä oltiin hereillä ja vikkeliä, näin siis lisäosumat jäivät vartoilemaan tulevaa.

Toisen puolikkaan alkuun Kerhon avauspeli toimi maukkaasti, Jose Ikonen pelasi seinällä Ericin jälleen laidasta vauhtiin ja pallo paukahti komeasti yläputken alle, 0-2. Pallo viuhui tämän jälkeen päätyseinään laukausten voimasta, laukaisutarkkuudessa oli siis toivomisen varaa. Katko omassa päässä aloitti vastahyökkäyksen, jonka Biniam "Bini" Habte pyssytti puolustajan puikoista alanurkkaan. Tovin kuluttua Sami Niittysalo väläytti laidassa nopeuttaan, hassutti nipun pakkeja ja passasi kuulan avopaikkaan Joonas Lehtosen jalkaan ja 0-4 tauluun. Kosovan sitkeä kärki pääsi puolittain karkuun, tinttasi pallon kohti maalia ja seurasi vielä Vertin torjunnasta irronneen pallon ja niisti 1-4 kavennuksen. Kauaa ei odoteltu Kerhon vastaiskua, Valtteri Koski pelasi jälleen seinäsyötöllä Niklas Rantasen irti ja kärnärikumautus takanurkkaan alkoi paketoida peliä nippuun. Mutta sitten selkä hiukan suoristui liiaksi ja Kosovan hyökkäykset alkoivat saada vaaran tuntua, mutta mainiosti pelannut Vertti hoiti maalillaan tyylikkäästi ja varmasti tilanteet, joita puolustus ei kerinnyt peittämään. Mutta kerran löysättiin oikein urakalla ja annettiin nousevan pohjan juosta läpi kentän ja näin loppuluvut 2-5 oli taputeltu.

Ensimmäiseksi peliksi esitys oli yllättävänkin koherentti, välillä luonnollisesti eksyttiinkin ryhmityksen vääriin syövereihin. Vaikka mukana olikin monta uutta pelaajaa, yhteispeli sujui kuitenkin varsin mallikkaasti. Aina on toki petrattavaa, erityisesti puolustuspäässä tuntui olevan usein hiukan epäselvää oikeista sijainneista, viimeistelyyn tarvitaan myös tarkkuutta. Erityisen ilahduttavaa oli puolustusasenne, monta kertaa spurtattiin hiukan karannut naapuri kiinni ja niistettiin pallo itselle. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa treeniviikon kautta seuraavaan matsiin! Iso hatunnosto kaikille pelaajille! Tarkemmat statistiset aikaleimat linkistä: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/3233197/...

#kerhokehrää #turunpallokerho



Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi