Futsal 2, Miesten Futsal-Kakkonen

TPK 2 - FC Rauma

Turku, Kupittaan Palloiluhalli 1

Kalavelat maksuun!

Viimeksi Raumalla kotiluolassaan Kerhon kylvettänyt FC Rauma saapui Kupittaalle mittaamaan kehityskäyrän suuntaa. Ennen matsia painotettiin ottelun alun tarkkuutta (viimeksi 7 sekuntia ja pallo omiin) ja erikoistilannepelaamista (pari kolme kassia niistettiin edellisessä kohtaamisessa). Ei vissiin olis kannattanut painottaa, sillä... 8 sekuntia kului ja pallo oli Kerhon maalissa epäonnistuneen syötönkatkon jäädessä vetopaikalle, siitä se löysi tiensä maalin kattoon. Ja alta neljän minuutin vähemmän yllättäen sivurajasta päästettiin vapaahkosti vihulainen laitaan, sieltä napakka veto tärähti takanurkkaan ja 0-2. Onneks sentään omakin peli alkoi rullata nopeasti. Kari-Pekka "KP" Koivusen katko ja nousu laitaan, nosto maalille missä Eemeli "Emppu" Jäspi nikkasi kavennuksen. Ohuella rosterilla pelannut raumalaisryhmä nosti rohkeasti veskaria ylös, Kalle Paananen iski palloon ja tarjosi paikan Kasperi Nevälle, tämä laittoi tasoitusmaalin tauluun. Viitisen minuuttia hinkattiin tasaisesti, sitten Juuso Yli-Mikola havaitsi sivurajalta vapaaksi liikkuneen Empun ja tarkka laukaus vei Kerhon johtoon. Heti kohta perään Iiro Fager nappasi pallon pois veskarin jaloista ja Emppu sai naattia illan kolmannen osumansa tyhjään maaliin. Ja vielä juuri ennen taukoa Emppu katkaisi jälleen ylivoimahyökkäyksen alun ja napautti kuulan tyhjään reppuun, 5-2 lukemin marjamehulle.

Toisen jakson kuva oli aavistuksen staattinen vierailijan yrittäessä yv-myllyllään pitää jalkansa kunnossa, paineen TPK:n päädyssä saada lisäosumia. Sinipaidat kuitenkin malttoivat edellisen pelin alivoimaopein puolustaa tiiviisti, muutamaa laukausta lukuunottamatta nelikot olivat varsin tiiviit. Loppua kohden kuitenkin naapurin bensatankista alkoi pohja häämöttää ja Kerho sai paikkansa. Ensin KP teki tyylikkään kierron, jonka juoksulinjalle Juuso pudotti pallon eikä veskarilla ollut arpaa torjua kuudetta osumaa. Kalle rouhi laidassa pallon itselleen, pisti sen maalille ja Eric Moborg sai kuin saikin tuupittua 7-2 osuman rykelmän keskeltä. Hienosti tilanteen lukenut Vinski Moilanen katkoi yv-syötön ja paukautti komean kaaren tyhjiin. Ja vielä hetki ennen summeria Emppu kiskaisi voimakkaan syötön takatolppaa kohti ja paikalle syöksynyt Iiro lakaisi lapikkaallaan loppuluvut 9-2.

Alun heikoista hetkistä huolimatta Kerhon puolustuspeli 4-0 taktiikkaa pyörittänyttä raumalaisryhmää vastaan oli varsin hyvää, eikä kentällä nähty mitään läpijuoksuja. Myös ylivoiman puolustaminen oli kohentunut Raision retkestä, rauhallisuus ja oikeat liikkeet olivat hyvin hanskassa. Materiaalin laajuus antoi hyvät eväät puuduttaa vastustajan peliä, selkeästi väsy iski vieraiden jalkoihin ja tarjosi osaltaan hyvät iskun paikat. Kaikkiaan eheä esitys ja hyvää futsalviihdettä, bonuksena varmistunut lohkon voitto eli tyytyväisyyteen on syytä.