TPK - TOVE

Yläkenttä KHT

Kerho harmilliseen tasapeliin ToVea vastaan

TPK – ToVe 2 – 2 (0-0)

Turun Pallokerhon edustusjoukkue jäi 2-2-tasapeliin Toejoen Veikkojen vieraillessa Yläkentällä lauantaina. Kerho esitti jälleen hyviä otteita, mutta täysi pistepotti jäi saamatta, vastustajan rangaistessa tehokkaasti Kerhon harvoista virheistä.

Ottelun teema oli selkeä: kotijoukkue pyöritti kärsivällisesti palloa ja pyrki murtamaan vastustajan matalaa blokkia hallitulla lyhytsyöttöpelillä. Vieraat sen sijaan pelasivat palloa ilmassa suoraan kahdelle hyökkääjälleen.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja vielä nähty, vaikka Kerhon hallinnassa mentiinkin. Keskikentän pohjalla Joel Kontkanen jatkoi hyviä otteitaan ja pyöritti mainiosti kotijoukkueen peliä. Kerholla oli ensimmäisellä puoliajalla muutama vaarallisen oloinen hyökkäys, ToVe ei tainnut saada laukaustakaan kohti maalia.

Kotijoukkue jatkoi itsevarmaa pallonhallintaa toisella puoliajalla, mikä palkittiin 54. minuutilla. Puolustuslinjasta alkaneen rauhallisen kierrätyksen jälkeen vastustajan linjat murrettiin vastustamattomasti taitavilla seinäsyötöillä ja hyvällä liikkumisella. Marno Lastulalle jäi helppo työ nautiskella pallo syöksypuskulla kahden metrin etäisyydeltä verkkoon. Millintarkan keskityksen antoi tietenkin Samuel Sibakov.

Tove pääsi kymmenen minuuttia myöhemmin tasoittamaan tilanteeksi 1-1. Maalia edelsi kerhopuolustuksen epäonnistunut syötönkatko, mutta noin 20 metristä vastustamattomasti takayläkulmaan uponnut laukaus oli kyllä upea.

Joosu Hertsin sisääntulo 68. minuutilla toi uutta virtaa kotijoukkueen pelaamiseen. Terävästi esiintynyt Hertsi harhautteli itsensä heti ensimmäisessä tilanteessa vapaaksi vierasjoukkueen boksissa, jolloin hänet potkaistiin surutta kumoon takaapäin. Selvääkin selvempi rike jäi kuitenkin tuomaristolta näkemättä.

Kotijoukkue jatkoi kuitenkin pyöritystä ja vastustaja sai tyytyä puolustamaan. Kerho siirtyi uudelleen johtoon, kun Joona Forsström revittiin läpiajossa kumoon. Lastula viimeisteli pilkulta varmasti illan toisen maalinsa ja kerho siirtyi 79. minuutilla 2-1 -johtoon.

Tämän jälkeen vierasjoukkue oli pakotettu nostamaan pelaajiaan ylemmäs ja Kerho joutui ensimmäistä kertaa pelissä puolustuskannalle. ToVe-hyökkääjä löysi itsensä lisäajalla epäorganisoidun puolustuksen keskeltä nokikkain maalivahdin kanssa. Puolustus yritti vielä viime hetkellä väliin, mutta päätyi kaatamaan laukausta viritelleen hyökkääjän. ToVe pääsi näin viimeistelemään 2-2-lopputuloksen rangaistuspotkulla aivan ottelun viimeisessä tilanteessa.