TPK Edustus, Kolmonen

TPK - Wilpas

Kupittaa 5 KHT

Kerho päätti kautensa voitolla

Turun Pallokerhon edustusjoukkueen kausi 2019 päättyi 2-1 –voittoon Salon Wilppaasta. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Kupittaalla, mikä tuntui aiheuttavan päänvaivaa varsinkin kotijoukkueelle.

Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi ja onnistui ohittamaan Kerhon prässin hyvällä syöttöpelillä, joten kotijoukkue joutui vetäytymään tiiviimpään puolustusmuotoon omalle kenttäpuoliskolleen. Kerhon oma peli sakkasi ensimmäisen puolen tunnin aikana pahasti. Tuttua hallintapeliä ei saatu käyntiin, kun syötöt ja haltuunotot karkailivat. Pelin alussa näyttikin vahvasti siltä, että Wilpas oli halukkaampi päättämään kautensa voitokkaissa merkeissä.

Ottelun 35. minuutilla vieraat onnistuivat maalinteossa. Kulmapotkun jälkeen Kerho ei onnistunut purkamaan palloa, vaan peliväline jäi pyörimään kotijoukkueen maalin läheisyyteen. Muutaman epäonnekkaan pompun ja kimmokkeen jälkeen vastustaja pääsi lähietäisyydeltä tökkäämään pallon maaliin.

Kerho ei tästä lannistunut, vaan tasoitti ottelun jo kolme minuuttia myöhemmin. Pallo ajautui Kerhokapteeni Jyri Sundinille, joka harhautteli itsensä boksin laitaa pitkin hyvään keskityspaikkaan. Nuori Joonas Lehtonen niittasi laadukkaan keskityksen suoraan ilmasta maalin alakulmaan. Hieno maali ja ottelu tasoihin. Tauolle lähdettiin 1-1 -tilanteessa.

Toinen puoliaika oli selkeämmin Kerhon hallinnassa. Pelin edetessä syötöt alkoivat napsua oikeisiin osoitteisiin ja pallottomat pelaajat liikkuivat aktiivisesti vapaiksi. Wilpas joutui toisella puoliajalla turvautumaan pitkiin palloihin, eikä enää onnistunut luomaan samalla tavalla vaarallisia maalipaikkoja. Kerho sai myös tuoreita jalkoja penkiltä, mikä vaikeutti entisestään vieraiden pallollista pelaamista.

Ottelun ratkaisu nähtiin 69. minuutilla. Kerhon erikoistilanteet olivat vaarallisia läpi ottelun, joten voittomaalin syntyminen kulmapotkusta ei ollut yllätys. Laadukkaan kulman puski sisään toppari Mirko Sillanpää kauden neljännellä maalillaan. Mirko oli joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä, mikä kuvaa hyvin Kerhon hyökkäyspelaamista päättyneellä kaudella.

Wilpas nosti maalin jälkeen lisää pelaajia hyökkäykseen, mutta Kerho puolusti hyvin joukkueena. Vieraat pääsivät pari kertaa yrittämään tasoitusta, mutta maalivahti Tuomas Leino torjui yritykset ilman suurempia ongelmia. Ottelun 78. minuutilla nähtiin odotettu debyytti, kun vielä juniori-ikäinen Vili Paukku vaihdettiin kentälle. Jo pidempään Kerhon harjoitusrinkiin kuulunut Vili antoi hyvät näytöt ensi kautta ajatellen laadukkaalla syöttöpelillä ja älykkäällä pelaamisella.

Kerho päätti kauden siis 2-1 –voittoon Salon Wilppaasta. Vuoristoratamaisen kauden jälkeen Kerho sijoittui Kolmosessa 7. sijalle. Pitkän talven aikana Kerhofiiliksestä pääsee nauttimaan Samppalinnan palloiluhallissa, jossa TPK pelaa Miesten Futsal-Ykköstä, suosittelen!