Futsalharjoitusturnaus 26.10.2019
Julkaistu: 26.10.2019 00.00

Harjoitusturnaus 26.10.2019

Samppalinnan palloiluhallissa koeteltiin Kerhon P17 futsaljoukkueen osaamista kolmen joukkueen turnauksessa. Mukaan geimeihin olivat saapuneet myös ÅIFK ja Ruskon Pallo. Kerhon miehistö kuivahti vahvuuteen kahdeksan peluria viime hetken estymisten takia, mutta sillä mentiin. Paikalle oli löytänyt myös mukavasti yleisöä tunnelmaa luomaan.

TPK - ÅIFK 6-3 (1-3)

Facebookissakin mainostettu Ice Coldin paluu Kerhon riveihin oli kyllä mainonnan arvoinen. Puolitoista minuuttia peliä pelattu, katko keskustassa ja pallo laitaan Ice Coldin jalkaan. Pieni spurtti ja voimalla pallo oikeasta laidasta reppuun, 1-0. Kanarialinnut eivät jääneet moista suremaan vaan minuutti tästä puolustuksen pehmeyden avustuksella päästiin vippaamaan pallo tolppien väliin ja tilanne tasan. Tästä innoittuneena veskari avasi pitkällä, Kerhon puolustuslinjassa ei miestä seurattu ja niinpä toisen kerran verkko heilahti Vertin selän takana vastaantulosta huolimatta. Oma peli ei ihan lähtenyt kunnolla rullaamaan vaan palloa haudattiin turhan paljon ja jouduttiin painimaan, virhetilikin siinä hötäkässä täyttyi, mutta onneksi kympiltä ei palloa saatu maaliin. Hiukan ennen taukoa vielä vihulainen pääsi tööttäämään keskeltä kertaalleen munkin rysään ja näin tauolle 1-3 tappioasemasta pohtimaan soveltuvia etenemismuotoja. Vinkkinä oli nopeampi pallon liikuttelu sekä keskustan parempi suojaaminen.

Ja näin tehtiin, peli alkoi sujua paremmin ja pallo pysyi Kerhon jaloissa. Runsaat kolme minuuttia kulutettiin kunnes kentälle siirtynyt Vertti laittoi pallon Leon lapaan, tämä hassutti mennessään pari vastaantulijaa ja kassarin ja kauniiksi lopuksi siirsi pallon maaliin, 2-3. Rynnistys jatkui, sivurajapotku pelattiin lyhyenä Leon ja Voutilaisen kesken, ja seuraavaksi lauloi Voutilaisen kärkimoukku ja venytti verkot 3-3 tasoituksen merkiksi. Rikkeiden sävyttämä puolisko sai lisäväriä, kun virheen jälkeen Ice Cold pommitti hurjasti vaparin läpi lihamuurin ja vei näin Kerhon johtoon. Juronen näki vasemmassa laidassa vapaana kirmanneen Vertin vapaana, laittoi nappisyötön lapikkaaseen, eikä isovarpaan heilahdus jättänyt häkkärille muuta tehtävää kuin kaivaa pallon repusta. Åbon virhetili täyttyi ja pallo vietiin kympille, Ice Cold ei onnistunut kuitenkaan täyttämään knalliaan. Mutta seuraavana yrittämään päässyt Vertti ei enää erehtynyt vaan pamautti kuulan varmasti alanurkkaan. Näin siis riemukas nousu 6-3 voittoon oli väkevä esitys joukkueelta.

RP67 - TPK 2-1 (1-1)

Ylhäältä prässännyt Rusko pääsi yllättämään nopeasti Kerhon urhot. Inhottava veto kimpoili hieman ja lipesi Nikon rukkasista maaliin asti. Eikä toinenkaan maali ollut kaukana, liian pienen pelaaminen pakistossa antoi laukaisupaikan, mutta pallo paukahti vain onneksi tolppaan. Oma hyökkäyskalusto osoitti vaarallisuutensa, Juronen pakotti pakin rikkomaan ja pallo pilkulle. Ja maaliinhan se pallo Jurosen lapikkaasta löysi tiensä loppujen lopuksi. Peli ei ollut erityisen hyvin hallussa kummallakaan vaan tuntui aavistuksen kiireiseltä.

Toinen jakso ei ensimmäistä selkeämpää pallonhallintaa osoittanut kummankaan osalta. Vajaa neljä minuuttia pelattu, vapari läheltä maalia ja raju laukaus siirsi Ruskon 2-1 johtoon. Kerhon maalintekoyrityksiä oli kyllä useampia, mutta loistavan pelin pelannut ruskolaisten veskari reagoi ja venyi loistavasti estäen lisäosumien synnyn. Näin siis tappio Kerholle, jolla alkoi selvästi myös jalka painaa yhden vaihturin taktiikalla.

Näin siis epävirallisen viralliset lopputulokset:

RP-67 4 pistettä, 3-2

TPK 3 pistettä, 7-5

ÅIFK 1 piste, 4-7

Kerhon peliesitys oli kyllä hyvä, kun maltettiin pelata omaa peliä. Tästä osoituksena hieno nousu Åboa vastaan toisella puolikkaalla. Ruskoa vastaan tosiaan jalka alkoi painaa eikä taktisesti osattu muuttaa peliä korkean prässin purkamiseksi. Siinä siis valmennukselle pähkinä purtavaksi. Pelurit Voutilainen, Niko, Juronen, Leo, Vertti, Luan ja Ice Cold osoittivat, että taitoa ja osaamista löytyy. Pannaanko osa tappiosta myös pihkaisen lattian piikkiin? Ainakin Jurosen kengästä irronnut pohja voidaan sen piikkiin laittaa...