Somero

Hieno voitto avaustreenimatsista Somerolla

SoVo – TPK 3 – 5 (2-2)

Harjoitusottelu 15.9.2020

Kerho aloitti harjoitusotteluidensa sarjan kohtaamalla vieraissa SoVon. Heillä on liiga alkamassa jo tulevana viikonloppuna. Joten odotuksissa oli kova matsi. TPK on kuitenkin ehtinyt jo puolenkymmentä kertaa harjoitella ja joukkue on uudistunut ja kasvanut hienosti.

Peliin lähdettiin kolmella kentällisellä ja maalivahdit pelasivat puoliksi. Aivan ensimmäiset minuutit olivat varsin tunnustelevaa pelailua. Sitten pääsi Kerho jo vähän mukaankin. Ensimmäiset tilanteet siunaantuivat kakkoskentälliselle ja Joel Kontkaselle. Avausmaalin teki kuitenkin SoVo, kun Kerho menetti melko helpon tilanteen omalla puoliskolla. Tasoihin kuitenkin tultiin melko nopeasti ja johtoonkin siirryttiin 1-2. SoVo kuitenkin puristi väkisin puoliajalle tasoihin.

Toinen jakso olikin sitten mielenkiintoinen. Heti alkuun pääsi Joona Forsström siirtämään Kerhon johtoon 2-3, SoVon puolustuksen tupeksiessa. Kotijoukkue kuittasi, mutta sinipaidat loivat tilanteita liukuhihnalta ja siirtyi nopeasti 3-4 johtoon. Pelin kuvaan vaikutti paljon, kun noin 11 minuutin jälkeen Kerho sai viidennen kumulatiivisen virheen ja hurlumhei vaihde jouduttiin ottamaan pois päältä. SoVolla oli siinä omat tilanteensa, mutta TPK tiivisti vähän ja rauhoitti tilanteen. Ottelu pelattiin loppuun ilman 10 metristä.

Ottelun ehdoton hahmo oli ensimmäisen TPK pelinsä pelannut Teemu ”Tepa” Arponen. Hän kuittasi hattutempun ja runsaasti oli vielä muitakin paikkoja. Hyvät näytöt testipelaajalta.

Huomioitava on myös, että Kerhon kokoonpanosta puuttui melkoinen liuta "avauksen paikkaa tavoittelevia" pelaajia, esimerkiksi Koivunen, Rannikko, Ruotsalainen, Mikael Sibakov ja Vuorinen.

Hyvä avaus kauteen. Seuraava harjoituspeli on torstaina 24.9. klo 19.20 Kupittaan palloiluhallissa. Vastaan asettuu FC Kosova.