Pieni kausiennakko
Julkaistu: 05.03.2020 00.00

Pieni kausiennakko

TPK lähtee kohti järkyttävän kovaa Kolmosta, Regions Cupin ottelulla, kun lauantaina pelataan ensimmäinen kierros Liedossa. Vastassa on Nelosen porukka, mutta kun Cupista on kyse niin mikään ei ole varmaa.

TPK:n valmistautuminen ei ole ollut paras mahdollinen, kun harjoitusottelut ovat olosuhteiden pakosta jääneet vähiin.

Yhtenä joukkueenjohtajana toimiva konkari, Jarmo ”Pokke” Sundin avaa hieman lähtökohtia kauteen.

- Itse olen ollut mukana Turun seudun Kolmosessa aina kaudesta 2008 alkaen. Ikinä ennen se ei ole ennakkoon ollut näin kova. Joukkueet ovat vaihtuneet ja samalla ennestään kovempia pelaajia ja joukkueita on tullut mukaan. Valmentaminen on myös muuttunut entistä vaativammaksi. Yksityiskohtiin on syytä panostaa. Pelaajisto on jokaisella ryhmällä kova ja vahva valmennus on tarpeen, Sundin kommentoi yleisesti Kolmosen tasoa.

TPK:n joukkueen rakennuksesta ja tasosta Sundinin mielipiteet ovat seuraavat:

- TPK:lla ei ole ollut näin laajaa ja tasaista ryhmää minun aikanani, vaikka ollaan oltu voittamassa Regions Cupia, pelattu finaaleja ja muutenkin kovia otteluita kansallisella tasolla. Samalla kun vanhat, kaiken kokeneet, Stefan Wahlsten, Marno Lastula, Robert Nygård, Perttu Lehtonen ja Jyri Sundin ovat jatkamassa, niin joukkueeseen on saatu myös nuorta voimaa. Erityisen paljon tällä kaudella odotan ryhmän ehdottomalta tähdeltä, Joakim Julielta. Unohtaa ei voi yhtä Turun seudun alasarjojen maalivahti-ikonia Vellu Maunilaa, joka tuo Stefulle todellista haastetta. Kenttäpelaajista Mirko Sillanpää, Joel Kontkanen ja esimerkiksi Aleksi Pekonen ovat tärkeitä menestyksen tavoittelussa.

Kun pelaajia on kaikkiaan reilu 30 ja muutama vielä neuvotteluvaiheessa, on vaikea tietää ketkä muodostavat joukkueen kantavan rungon. Siinä on valmentaja Tuomas Vainiolla ja hänen ryhmällään haastava tehtävä.

- TPK:n ehdottomana tavoitteena on tavoitella sarjan kärkeä ja pelata mahdollisimman hyvää jalkapalloa. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Sarjassa on mukana joukkueita, jotka toimivat lähes puoliammattilaisstatuksella, johon TPK:lla ei ole resursseja. Kerho tarjoaa kuitenkin hyville pelaajille mahdollisuuden nauttia hyvästä jalkapallosta ja joukkueesta, toteaa päävalmentaja Vainio.

Kerho Kehrää!

Suomen Regions´Cup 1. kierros

Lieto – TPK la 7.3 klo 13:30 @Lieto KHT

Seuran uusimmat

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi