Futsal U19, P19 Futsal-Liiga

TPK - LoPS

Samppalinnan palloiluhalli

TPK - LoPS 4-6

Cup-muotoisena toteutunut (joo, koronahommia) SM-karsinta polkaistiin hurjalla vauhdilla käyntiin TPK:n ja LoPSin välisessä matsissa. Alta puolen minuutin oli pallo osunut jo molemmissa päissä tolppiin. Kaasujalkaa ei nostettu myöhemminkään matsissa vaan molemmat joukkueet pistivät häkää pönttöön oikein urakalla. Loimaalaiset taisivat olla pelissään hiukan organisoidumpia, mutta TPK vastasi teknisellä taidolla. Ja ajassa 8.18 katsomo sai tuulettaa Kerhon johto-osumaa kun Joonas Lehtonen pommitti kuulan etuylänurkkaan kulman jälkitilanteesta. Loimaalaiset eivät hämmentyneen sen suuremmin vaan rokottivat parin minuutin päästä pelin tasoihin terävästi keskustan syöttöhassin jälkeen. Mutta mitäpä tuosta, alle minuutti ja Joonas katkoi keskialueella, pisti Leon liikkeelle, joka puolestaan vapautti Emilin tyhjän maalin eteen ja 2-1 taululle. 13 minuutin kohdalla nähtiin keltapaidan mallikas ohitus oikeassa laidassa, veto kohti takatolppaa ja huonoksi onneksi pallo kimposi pakin jalasta omiin. Vartti kellossa ja jälleen Leo katkaisi keskialueella huonon syötön, spurttasi kohti maalia ja nakutti Kerhon 3-2 johtoon. Harmittavasti vain puolen minuutin päästä tästä Kerho otti kuudennen virheen ja pallo kymppiin. Maaliin tätä varten vaihdettu Niko ei saanut sormiaan pallon eteen ja näin peli jälleen tasoihin. Iltapäivän kikkakeisari Wallu niputti melkein kaikki kentällä olijat parilla nutmegilla ja päälle päätteeksi laittoi pystysyötön Ossin jalkaan, mutta laukaus pamahti vain päätyseinään. Erän loppuun nähtiin kunnon draamaa, kun edeltävän tilanteen aikana nähtiin 25 metrin päästä pallon hipaisevan siniseen sukkaan, mutta sitten metrin päästä ei enää nähty kenestä pallo meni yli. Tulisieluinen huoltaja sinisissä ajettiin tapahtuman jälkeen pois kentältä ja seuranneen sivurajan jälkeen vietiin rikkeen johdosta pallo taas kymppiin... Tällä kertaa pilkkuspesialisti Niko ohjasi pallon yli maalin ja taukotulos 3-3 oli jokseenkin molemmin puolin ansaittu.

Toista puoliskoa edettiin vajaa kolme minuuttia, vasemmassa laidassa pallon menetys, terävä kärki malttoi odottaa Vertin maihin ja zippasi sitten pallon Kerhon maaliin. Jostain syystä tulostaululla nähtiin alle viiden minuutin loimaalaisten rikemäärän olevan 4, liekö siis niin, että oltiin askel myöhässä? Niin tai näin, peli aaltoili edelleen vauhdilla päästä toiseen ja veskarit venyivät pallojen eteen kumpikin vuorollaan. Vajaa 13 minuutin kohdalla nähtiinkin sitten varsinainen oppikirjamaali: pitkä pallo pivotille suojaukseen, odotetaan kaveri apuun, nipataan pallo sivuun ja kovasta vauhdista suora laukaus takanurkkaan, 3-5. Ja parin minuutin päästä tästä pääsi vielä takatolpalta vihulainen ohjaamaan viuhuvan vedon takajalalla munkin rysään ja 3-6 taululle. Mutta vielä kammettiin peliin mukaan, jälleen kulman jälkeen Joonas runnoi pallon maaliin neljä minuuttia ennen loppua. Aikaa siis oli, mutta loimaalaisten kuudes rike ei vienytkään palloa kymppiin, sen verran oli hyötynäkökohtaa tässä katsottu olevan eikä edes lentävällä veskarilla saatu maalia syntymään, joten loppuluvut 4-6 jäivät voimaan. Hurjan shown esittäneet joukkueet poistuivat näyttämöltä todellakin ansaittujen aplodien saattelemana.

Tappio jäi toki kirvelemään mieltä, mutta peliesitys kaikkineen oli todella vahva. Vauhtia piisasi koko kauden edestä ja pelurit molemmin puolin halusivat näyttää mitä osaavat. Tästä lähdetään kohti ensi kautta ja sen haasteita toivottaen LoPSille onnea ja menestystä jatkokarsintaan.

Kerholta tulessa: Vertti Laakso, Niko Lehtonen, Vinski Moilanen, Rasmus Ahokari, Juho Veijalainen, Joonas Lehtonen, Ossi Neronen, Emil Hendriks, Leo Autere, Walter Rantapere ja Eetu Lehtonen. Ja tässä nimilistassa ei tosiaan heikkoja lenkkejä ollut, jokainen pisti otteisiinsa vähän ekstraa ja se näkyi!

TPK U19 futsal-joukkue kiittää taustaryhmäänsä, sambaryhmäänsä, kaikkia kannattajiaan ja muutenkin myötäeläneitä kuluneesta kaudesta!