13
MAR
12.30
Futsal U19, P19 Futsal-Liiga

TPK - EuPa  

Samppalinnan Palloiluhalli

P19 futsal-liigan avausmatsi

P19 futsal-liiga avattiin Kerhon osalta varsin vikkelästi, vain 37 sekuntia avausvihellyksestä ja pallo löytyi EuPan maalista. Vertti linkosi pitkän heiton Emilin jalkaan, tyylikäs kääntö ohi pakin ja pienen spurtin jälkeen namusyöttö Leon jalkaan eikä muuta tarvittu. Euralaiset eivät tästä häkeltyneet vaan alkoivat myllyttää syöttöpeliään kohti TPK:n maalia. Vahva ote palkittiin noin kolmen ja puolen minuutin jälkeen, kulmapotkusta pallo takaviistoon ja kaamea pommi venytti verkkoja. Paine jatkui Kerhon päässä, mutta mitään yltiövaarallista ei kuitenkaan nähty. 9 minuutin kohdalla Wallu pääsi pakista irti ja nokikkain veskarin kanssa, valelaukaus veti jo veskarin maihin, mutta jalka venyi nostoon ja pallo kulmaksi. Kulma ei mennyt niinkuin elokuvissa, vaan päätyi nopeaan läpiajoon omaan päähän, Vertin oikea-aikainen vastaantulo piti lukemat tasoissa. Vajaa vartti kellossa ja jälleen euralainen kulma toimi, sama kuvio, sama mies, sama jalka ja yhtä kaamea laaka verkkoon. Tauolle siirryttiin siis 1-2 vieraiden johdossa.

Kopissa päätettiin ottaa satakuntalaisten syöttöpelistä toisella puoliskolla kovin terä pois ja nostaa prässiä ylemmäs. Harmittavasti vain toteutusta ei päästy koittamaan kunnolla, kun jo omissa kolisi kahdesti nopealla tahdilla. Ensin sivurajapotku pelattiin takaviistoon ja numero 6 heilautti kolmannen aasinpotkun verkkoon, sitten aavistuksen heikosti seurattu hyökkäys siivottiin maalin edestä kaappiin ja 1-4 taululle. Kerho oli osittain pakotettu maalivahdin vaihtoon parin loukkaantumisen vuoksi (varvas- ja nilkkavauriot toki syntyivät itsekseen ilman myötävaikutusta tai rikkeitä...), niinpä Vertti asteli kentän puolelle ja Niko tolppien väliin. TPK saikin palloa paremmin itselleen prässin avulla, EuPan aseena prässin purkuun oli pitkät avaukset. Näistä yksi löysikin pivotin, joka malttoi pitää palloa apulaisen saapumiseen saakka, pallo maalin edestä vapaasti verkon perukoille ja 1-5 lukemin eteenpäin. Kerho ei onnistunut 10m vaparista, ei rankkarista eikä mistään muustakaan paikasta pistämään palloa enää reppuun, näin siis sarjan avauksesta pisteet Euraan.

Vierailija osoitti fyysistä peliä ja taktista osaamista, myös variaatiokykyä löytyi. Mutta sinänsä tiedettiin odottaa pelaavaa porukkaa vastaan. EuPan paras pelaaja oli kolme kassia pommittanut Samuel Nurmi, Kerhosta urheilulliset eväät pokkasi Leo Autere. Tarkemmat tilastodatat löytyy linkin takaa: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2272040/...

Kerhon man-of-the-match Leo Autere näki omassa pelissä parantamisen varaa pallottoman liikkeen osalta ja kentän leveyden hyödyntämisessä. Hyvää oli korkean prässin käyttö, jolla saatiin vastustajan pallonhallinta kuriin. Töitä on siis treeneissä edessä, koutsin näkemyksen mukaan myös maalintekoon on keksittävä keinoja ja lisää tarkkuutta, jotta luodut paikat realisoidaan tulokseksi. Kapea rinki tosin vaikeuttaa asioita, tällä kertaa kova syömähammas Emil joutui jättämään kentän aivan liian aikaisin loukkaantumisen takia.

Joka tapauksessa peli oli pääosin hyvää, vaikka kehitettävää löytyy. Palkintoraadin itsevaltias Joona Forströmkin totesi suurinpiirtein samoja näkemyksiä kuin yllä, napauttaen pyttykerhoon nimet ???????????? Leo (Kerhon paras tänään), ???????? Juronen (hurjaa tsemppaamista) ja ???? Juho (kovaa puolustustaistelua läpi ottelun).

Uutta matoa siis koukkuun parin viikon päästä Loimaalla!

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi