Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Joona Forsström
Julkaistu: 27.08.2021 00.00

Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Joona Forsström

Viime vuonna Ykkösessä komeat 35 maalia tehnyt ja 11 maaliin johtanutta syöttöä antanut Joona Forsström edustaa myös kaudella 2021-2022 Turun Pallokerhoa. Forsström kantaa myös joukkueen kapteeninnauhaa.

Forsström muistelee nousuun päättynyttä kautta Ykkösessä lämmöllä "Meillä oli viime vuonna todella kova asenne joukkueessa. Välillä painettiin treeneissä kovempaa kuin peleissä, eikä missään vaiheessa tullut sellainen olo, että olisimme olleet hätää kärsimässä kenenkään vastustajan kanssa. Meidän joukkueen yhteishenki oli järkyttävän suuri."

"Meillä pitää tälläkin kaudella olla todella kova asenne, jopa kovempi kuin viime kaudella. Koko ryhmältä kysytään asennetta, koska emme tule viime vuoden tapaan todennäköisesti voittamaan kaikkia pelejä. Emme varmastikaan tule hallitsemaan pelejä kaikkia vastustajia vastaan." mietiskelee tulevaa liigakautta ja jatkaa "Emme varmastikaan ole kaikista taitavin ryhmä, joten sitä täytyy kompensoida muilla keinoin."

Kapteeni toivoo voivansa auttaa joukkuetta parhaansa mukaan tulevalla kaudella "Viime kaudella tehoja syntyi paljon. Todennäköisesti tänä vuonna ehkä ei ihan niin paljon. Olen kuitenkin edelleen yhtä iso kuin viime vuonna, joten jos palloja tulee takatolpalle, todennäköisesti niistä muutama ainakin kimpoaa minun kauttani maaliin."

Päävalmentaja Tuomas Vainio on tyytyväinen, kun Forsström nähdään tulevallakin kaudella edustamassa TPK:ta "Joona on tavallaan "uuden" TPKn kivijalka. Hän tuli samalla kaudella joukkueeseen, kun itse aloin valmentamaan ja aloitimme uuden nousun rakennuksen Kakkosesta ylöspäin. Voimapivot on kehittynyt joukkueen mukana vuosivuodelta tasaisen varmasti ja kehittynyt liigatason peluriksi. Itsestään se ei ole tapahtunut vaan mies on tehnyt hurjan määrän töitä ja muutenkin elää futsalille."

"Uskon vahvasti ettei Liigan yhdenkään joukkueen pohjapelaajat pääse liian helpolla vaan saavat painia täysillä ja aiheuttaa päänvaivaa tuomareille." Vainio vielä summaa.

TPK kohtaa kauden ensimmäisessä treenipelissä Suomen U19-maajoukkueen lauantaina 28.8 klo 14.00 Samppalinnassa.

"Uskon, että saamme huomenna vastaamme itseämme pienempi kokoisemman, mutta todella taitavan joukkueen. Usein näissä junnumaajoukkue peleissä kaikilla pelaajilla on kovat näytönhalut, joten varmasti näemme monelta pelaajalta komeita yksilösuorituksia." Forsström ennustaa ennen huomista treenipeliä.


Seuran uusimmat