Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Atte Ekholm
Julkaistu: 03.09.2021 00.00

Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Atte Ekholm

Alunperin Tammelasta kotoisin oleva Atte Ekholm on ehtinyt aiemmalla peliurallaan edustaa SoVoa, PJK:ta ja Mad Maxia. Nyt työt ovat tuoneet nuoren miehen Turkuun ja tulevalla kaudella hän taistelee Futsal-Liigassa TPK:n riveissä.

Kuten monilla muillakin pelaajilla, Ekholm alkoi alunperin pelata futsalia nuorena jalkapallon ohessa. Silloin seurana oli Hämeenlinnan Härmä. "Hieman vanhempana siirryin SoVo Futsaliin, jossa vierähti yksi kausi. Vastuu jäi pienelle ja armeija Hämeenlinnassa kutsui, joten siirryin sillon PJK:hon Pirkkalaan. PJK:ssa vietetyn kauden jälkeen tuli noin kahden vuoden tauko futsaliin. Tuli pelailtua jalkapalloa enemmän. Kunnes viime kaudella siirryin pelaamaan Valkeakoskilaisten riveihin Mad Maxiin. Kausi jäi omalta kohalta valitettavan lyhyeksi pitkään jatkuneen nivusvaivan takia." Ekholm kertoo futsaltaustoistaan.

Turun seudulle Ekholm päätyi töiden perässä ja ensin hän pelasi KaaPossa jalkapalloa. Kauden alussa seuraksi valikoitui jalkapallossa kuitenkin TPK, joka valikoitui seuraksi myös talvella futsalin puolella. "TPK:hon siirryin jalkapallon puolelle nyt tänä vuonna. Tärkeintä oli, että saan jalan hyvään kuntoon ja pääsen pelaamaan mahdollisimman paljon. Tumen kanssa viestiteltiin ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Sain pelata ja treenata omien tuntemuksien mukaan. Oli myös siis helppo siirtymä jalkapallon puolelta futsalin pariin saman seuran sisällä."

Kuten moni muukin aiemmissa pelaajaesittelyissä haastateltu pelaaja, myös Ekholm pitää Futsal-Liigaa haastavana sarjana "Pelin taso mennyt todella kovaa eteenpäin ja sarjassa ei tällä kaudella ole heikkoja joukkueita. Taktinen osaaminen mennyt monella joukkueella rutkasti eteenpäin. Moni joukkue panostaa futsaliin täysillä ja se näkyy pelikentällä ja on hieno asia lajin kannalta. Sarjapaikan säilyttäminen tottakai pitää olla vähimmäistavoite. Suuri pettymys jos sitä ei pystytä pitämään. Meillä on urheilullinen, taitava ja yhteen hitsautunut joukkue, joten en näe jopa playoff-paikkaa mahdottomana."

Ekholm uskoo tuovansa kentälle voitontahtoa ja haastovoimaa hyökkäyspäähän "Tykkään olla aktiivinen pallottomana sekä pallon kanssa, ehkä välillä jopa liikaa."

"Nousijajoukkueelle on tärkeää saada pelaajia joilla on kokemusta liigakentiltä. Siksi olikin loistavaa että Mad Maxissa, PJK:ssa ja SoVossa liigaa tahkonnut peluri jäi Turkuun ja liittyi rinkiimme. Atte tuo lisää vahvuutta pallolliseen peliimme ja on muutenkin osoittanut sopeutuvansa remmiin kaikin puolin pelillisesti ja kentän ulkopuolella." päävalmentaja Tuomas Vainio kuvailee joukkueen uutta peluria.

Viime kaudella Mad Maxeja edustanut Ekholm kohtaa hyvillä fiiliksillä vanhat joukkuekaverit tulevan lauantain treenipelissä "Viime kausi jäi omalta osalta tosiaan harmittavan lyhyeksi Mäxeissä. Joten näytön haluja löytyy ja mukavahan se on päästä pelaamaan vanhoja pelikavereita vastaan. Madmax on tulivoimainen joukkue ja varmasti tulee olemaan enemmän pallossa kun me. Tämä on hyvä peli mitata malttia sekä puolustuspeliä. Uskon myös, että erikoistilanteissa Mad Max tulee olemaan vaarallinen."

Lopuksi Ekholm toivottaa kaikki turkulaiset palloilun ystävät tervetulleeksi Samppalinnaan seuraamaan Futsal-Liigaa "TPK lupaa varmasti viihdyttävää ja vauhdikasta futsalia katsojille!"


Seuran uusimmat