Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Zac Sherman
Julkaistu: 06.09.2021 00.00

Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Zac Sherman

Tulevan futsalkauden viidennessä pelaajaesittelyssä vuorossa mies suoraan Atlantin toiselta puolelta, Pennsylvanian Mechanicsburgista. Opiskeluiden perässä Turkuun saapunut Zac Sherman on jo ehtinyt edustaa TPK:ta jo jalkapallon puolella, mutta päävalmentaja Tuomas Vainion houkuttelemana hän ottaa nyt haltuun myös täysin uuden lajin futsalin.

"Nuorena pelasin jalkapalloa Super Nova FC:ssä. Myöhemmin pelasin Robert Morris yliopistossa yliopistojalkapallosarjoja samalla kun opiskelin kandin ja maisterin tutkintoa vuosina 2015-20219. Olen myös toiminut päävalmentajana U11-tyttöjen joukkueessa Eagle FC:ssä." Sherman kertoo taustoistaan jalkapallon parissa.

Huhtikuussa opiskelut Turun kauppakorkeakoulussa toivat Shermanin Suomeen ja hän pitänyt kokemusta todella hienona tähän asti.

Futsal on Shermanille aivan uusi laji, mutta hän uskoo, että pystyy korvaamaan vielä puuttuvaa teknistä osaamista hyvällä kunnolla ja nopeudella. "Uskon, että tästä on apua erityisesti puolustuspelissämme. Kauden edessä toivon, että kosketus palloon paranee ja opin paremmin ymmärtämään sekä toteuttamaan pelisuunnitelmaa."

"Tiedän, että meillä on todella vahva joukkue viime kauden suoritusten perusteella, joten minua vähän jännittää uuden pelijärjestelmän oppiminen. Mielestäni olemme vahva ja fyysinen joukkue, joka pystyy taistelemaan hyvin uudessa sarjassa. Olen jo nähnyt meiltä muutamia erinomaisia hetkiä." Sherman summaa tuntemuksiaan tulevasta kaudesta.

Viime viikonloppuna Valkeakoskella Sherman onnistui maalinteossa Mad Maxia vastaan. "Maalini syntyi, kun joukkueen hyvän prässipuolustuksen jälkeen meille aukeni maalintekopaikka. Toivon, että jatkossakin voin antaa panokseni joukkueen puolustuksessa ja samalla tehdä maaleja."

"Odotan innolla sitä, että pääsen oppimaan lisää tästä lajista ja kasvamaan pelaajana joukkueen avulla!" Sherman summaa odotuksiaan uuden lajin parissa.

"Zac saapui keväällä USA:sta Suomeen ja tuli TPK:n futistreeneihin katselemaan menoa. Kaverista näki kesän aikana että fysiikka on kohdillaan sekä pelikäsitys. Heti ensimmäisistä futsaltreeneistä alkaen näki, että hänestä voi kehittyä kelpo pelaaja ja viimeistään toinen treenipeliä vahvisti sen. Zac imee hyvin tietoa lajista ja pääsee viikko viikolta paremmin mukaan lajiin. Jos sama kehitys jatkuu, niin odotan mielenkiinnolla millaisia otteita herralta nähdään etenkin kevätpuoliskolla, kun on päässyt kunnolla sisään futsalin saloihin." päävalmentaja Tuomas Vainio kertoo uudesta pelaajasta.

TPK pelaa ensimmäisen ottelunsa Futsal-Liigassa tulevana perjantaina 10.9 klo 19.00 Loimaalla Puistokadun liikuntahallissa, kun se kohtaa koko sarjan avausottelussa toisen sarjanousijan, Alastaron Urheilijat! Tervetuloa kannustamaan Kerho voittoon paikallisderbyssä!Seuran uusimmat

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi