Kerho otti tärkeän voiton Futsal-Liigan avausottelussa
Julkaistu: 12.09.2021 00.00

Kerho otti tärkeän voiton Futsal-Liigan avausottelussa

Futsal-Liigan avausottelussa Loimaan taika murtui vihdoin ja Kerho otti tärkeän vierasvoiton toisesta nousijajoukkueesta AU:sta.

Runsaslukuiselle yleisölle ei tarjottu tällä kertaa mitään vauhdikkainta peliä kuin aika ajoin, sillä AU vetäytyi kuoreensa ja yritti tappaa pelistä vauhdin.

"Oli pitkälti tiedossa, että AU yrittää vain iskeä hanakasti vastaan ja pitää vauhdin pois. Näin he pyrkivät varmistamaan ykköspelaajiensa jaksamisen mahdollisimman paljon." päävalmentaja Tuomas Vainio toteaa.

Kerho hallitsi peliä ja loi ensimmäiset paikat, mutta palloa ei saatu tolppaa lähemmäs. Ajan myötä pallo kimpoili myös AU:lle maalin edustalla vaarallisesti, mutta maalilla pelannut Marko Laaksonen noukki pallot varmasti. Kotijoukkueen maalivahti Henri Saarinen oli jo muutaman ihmepelastuksen esittänyt, mutta pari minuuttia ennen taukoa Kerhon ykköskenttä iski. Jose Ikonen syötti pallon Atte Ekholmille laitaan, pieni rulla keskelle ja syöttö maalille Joona Forsströmille. Forsström samettisesti otti pallon haltuun ja nosti maalin kattoon taukolukemat 0-1 Kerholle.

Toinen puolisko jatkui ensimmäisen jakson kaltaisena, mutta vauhti alkoi aika ajoin lisääntyä.

"Meillä oli erän puolivälissä hieman sekavaa peliä ja ajatuksena oli ottaa aikalisä tilanteen rauhoittamiseksi. Joona kuitenkin päätti purkaa sekavuuden paremmalla tavalla." Vainio myhäilee.

Ratkaisun makua oli jo ilmassa, kun 32 minuutin kohdalla Forsström riisti pallon vastustajan alimmalta kaverilta. Hyvä spurtti laidalta, pieni taistelu vastustajan puolustuksen kanssa ja sitten kärsällä pallo takakulmaan.

Tämän jälkeen Kerho kontrolloi omaa päätän melko hyvin. AU tuli lopun 4 minuuttia lentävällä, mutta lopulta he saivat vain yhden hyvän paikan Kerhon erinomaisesti pelannutta alivoimaa vastaan. Näin ottelu päättyi Kerhon 0-2 vierasvoittoon.

"Olihan se hienoa taas pukea Kerhon paitaa päälle Liiga-tasolla. Meillä tulee olemaan hitosti duunia edessä, jotta menestyminen liigassa on mahdollista. Olemme kuitenkin tottuneet tekemään huolellisesti paljon töitä. Viime kaudella joukkue väläytteli usein tasoa, joka lähenteli liigan vaatimuksia. " erinomaisesti Kerhon maalilla pelannut Marko Laaksonen summaa tuntemuksiaan perjantain ottelun jälkeen.

Sarja-avauksessa erityisesti kahden uuden pelaajan esitykset miellyttivät kokeneen Laaksosen silmää "Uudet jannut Atte ja Jose suoriutuivat niinkin hyvin, että tuntui kuin he olisivat jo useammankin vuoden olleet mukana."

"Henkisesti vaikea ottelu, mutta oltiin tällä kertaa valmiita ja otettiin Loimaalta ensimmäinen voitto AU:sta. Ei peli tänään kaunista ollut, mutta vastustajan pelitapa teki tästä hankalaa. Jännitys ja pelin tärkeys näkyi molempien otteissa. Tänään taisteltiin vain sarjapisteistä, eikä tyylipisteitä jaettu. Tämä oli kauden ainoa tietynlainen pakkovoitto ja samalla paras mahdollinen alku." Vainio summaa.

Kerhon pelit jatkuvat ensi torstaina 16.9 kotiavauksella, kun klo 19:30 Samppalinnaan vieraaksi saapuu kestomenestyjä GFT Espoosta!

Seuran uusimmat