Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Eemeli Jäspi
Julkaistu: 23.09.2021 00.00

Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Eemeli Jäspi

Yksi tämän hetkisen futsalin edustusjoukkueen pelaajista pisimpään Turun Pallokerhoa edustanut hahmo on 33-vuotias Eemeli Jäspi. Kokenut pelimies on todella iloinen, että Kerho on palannut Futsal-Liigaan pitkän tauon jälkeen "Erittäin hienoa taas päästä näyttämään, että joukkueemme kuuluu tähän sarjaan. Olemme tehneet ison työn päästäksemme takaisin isojen miesten sarjaan."

Joukkueessa on tällä hetkellä runsaasti Jäspiä nuorempia pelaajia ja hän jakaa mielellään lajitietämystään "Peli sarjassa on kehittynyt aivan valtavasti kuuden vuoden takaa vai onkohan siitä jo kauemmin? Oma kehitys on tapahtunut pääasiassa pään sisällä ja olenkin yrittänyt jakaa tietojani myös nuoremmille sukupolville."

"Enemmän pieniä yksityiskohtia, mutta ne asiat yleisesti ratkaisevatkin pelin kohtalon ja koko kauden sijoituksen omasta mielestäni." Jäspi kertoo. Jalkapalloakin pitkään Kolmosessa ja Kakkosessa pelannut konkari tietää, että futsal saattaa olla lajina aluksi haastavaa varsinkin futareille "Siinä välissä yritänkin olla tukena niin uusille kuin vanhemmillekin kasvoille."

Päävalmentaja Tuomas Vainio on tyytyväinen, että Kerhoa pitkään edustanut Jäspi pukee myös tällä kaudella sinivalkoisen paidan ylleen "Eemeli päätti jatkaa pelaamista vielä ainakin yhden kauden ja näin tehdä kuuden vuoden jälkeen paluun Liigaan. "Emppu" on valmennuksen näkökulmasta ihannepelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan pohjaa, laitaa ja pivottia yhtä hyvin. Lisäksi hän pystyy ratkaisemaan välillä tilanteet omalaatuisilla ja yllättävillä ratkaisuilla."

Kerholla on seuraavaksi ohjelmassa vieraskiertue Pohjois-Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen. Ensin tulevana lauantaina 25.9 turkulaiset kohtaavat Vieska Futsalin Ylivieskassa ja sunnuntaina 26.9 vastassa on Jyväskylässä Riemu. Tämän jälkeen ohjelmassa on lähes kolmen viikon tauko ja seuraava kotiottelu pelataan vasta lauantaina 16.10, jolloin vieraaksi saapuu Someron Voima.

"Jokaisesta ottelusta lähdetään tietenkin aina hakemaan kolmea pistettä. Ainoan haasteen näen joukkueessamme yksilövirheet. Kaikki meidän pelaajamme kyllä tietävät mitä voiton eteen pitää tehdä. Jos puolustamme samalla tavalla kuin Ykkösessä, niin voitto tai tasapeli on varma." Jäspi mietiskelee tulevien matsien asetelmia.

Jäspi pitää kaikkia kolmea TPK:n seuraavaa vastustajaa eri tavoin haastavina "Vastustajien henkilökohtainen taitotaso kasvaa nyt jokaisen ottelun jälkeen ja siitä syystä puolustus on kaikki kaikessa. Pienen veikkauksen voin antaa. 3+2 pistettä olisi minun mielestäni näistä kolmesta pelistä erinomainen tulos."

Seuran uusimmat

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi