Kerhon vieraskiertueelta tuloksena yksi tappio ja yksi voitto
Julkaistu: 27.09.2021 00.00

Viime viikonloppuna TPK:n pelasi kauden ensimmäinen tuplaviikonlopun, kun se lauantaina kohtasi Pohjois-Pohjanmaan Ylivieskassa Vieska Futsalin ja sunnuntaina Jyväskylässä Liikunnan Riemun.

Ennakkoon oli tiedossa, että lauantain ottelu Vieska Futsalia vastaan tulisi olemaan kahdesta ottelusta kovempi. Tämä kävi turkulaiselle vierasjoukkueelle varsin selväksi ensimmäisellä puoliskolla.

Vieska liikkui ja liikutti palloa todella vahvasti vieden ottelua isännän otteilla. Tämä näkyi myös tulostaululla ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-0 johdossa.

Toiselle puoliskolle Kerho muutti hieman pelitapaa ja tämä tuotti tulosta. Vieska ei enää hallinnut peliä täysin, vaan turkulaiset pääsivät myös mukaan peliin. Atte Ekholm kavensi ottelun 3-1 27 min kohdalla ja nostatti tunnelmaa. Maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun ottelun loppupuolella Kerhon lentävällä maalivahdilla pelaaminen ei tuottanut tulosta.

"Vieskaa vastaan lähdettiin altavastaajina pitkän bussimatkan jälkeen. Tiedettiin että he tulevat kovaa, mutta ensimmäinen puolisko oli jopa hieman shokki ja jäätiin pahasti jalkoihin. Puoliajalla kuitenkin nollattiin tilanne ja pienillä muutoksilla päästiin mukaan paremmin. Tämän ansiosta pelistä ei jäänyt niin paha maku suuhun tappiosta huolimatta. Täytyy kuitenkin antaa kaikki kunnia Vieskan vahvalle pelille." päävalmentaja Tuomas Vainio pohdiskeli viikonlopun ensimmäisen ottelun jälkeen.

Sunnuntain peli Liikunnan Riemua vastaan oli ennakkoon tasainen ja molemmille joukkueille todella tärkeä. Pelin alku osoitti tämän heti käytännössä. Peli aaltoili molemmissa päissä ja kummallekin joukkueelle siunaantui maalipaikkoja.

Kerhon peli oli ensimmäisellä puoliskolla hieman nihkeää. Kun Kerhon viimeistely ei muutamista hyvistä paikoista onnistunut, niin Riemu rokotti ja meni 1-0 johdossa tauolle.

Toiselle puoliskolle Kerho sai pelin rullaamaan paremmin ja oli hieman hallitsevampi osapuoli. Teemu Arposen 1-1 tasoitusmaali vapautti peliä. Heti perään saatiin pallo vielä Kari-Pekka Koivusen toimesta toistamiseen maaliin ja johtoasema vain lisäsi itseluottamusta.

32 min kohdalla Arponen osui komeasti volleysta ja Kerho pääsi karkaamaan jo 1-3 johto.

Ratkaisun makua oli jo ilmassa, kun Kerholle tarjottiin monta kertaa mahdollisuutta kasvattaa johtoa. Valitettavasti neljäs maali jäi kuitenkin syntymättä.

Lopussa Riemu taisteli lentävän maalivahdin avulla. Pitkään näytti siltä, että Kerho kestää kotijoukkueen ylivoiman alla, mutta Riemu pääsi hieman vahigossa kaventamaan minuutti ennen loppua.

Lopussa Riemun kolmas maali oli jo todella lähellä, mutta sinipaidat suojelivat maalia tunteella ja tuloksena maukas 2-3 vierasvoitto.

"Pelin tärkeys näkyi tänään niin hyvässä ja pahassa. Ensimmäinen puolisko oli hieman väkinäistä, eikä peli vapautunut missään kohtaa. Toiselle puoliskolle molemmat kentälliset paransivat hieman perusasioiden tekemistä ja se siirsi otteen meille. Ensimmäinen maali vapautti meidän pelaamista, eikä voitto siinä kohtaa enää ollut yllätys." päävalmentaja Vainio summaa tyytyväisenä "Hemmetin kova asenne kaikilla läpi viikonlopun siitä huolimatta, että oli hieman vaikeitakin hetkiä. Voitolla paljon mukavempaa lähteä 3 viikon maajoukkuetauolle ja treeneissä nähdään varmasti iloisempia naamoja."

TPK pelaa seuraavan Futsal-Liiga -ottelun kotikentällään, kun Someron Voima saapuu vierailulle Samppalinnaan launtaina 16.10 klo 14.30.