Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Mikael Sibakov
Julkaistu: 06.10.2021 00.00

Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Mikael Sibakov

Futsal-Liiga on vielä runsaan viikon verran maaottelutauolla, joten nyt on hyvä aika jatkaa pelaajaesittelyitä. Seuraavana vuorossa on 27-vuotias turkulainen urheilujohtamisen maisteri, joka on lähes vuosikymmenen verran edustanut Kerhoa futsalparketeilla. Mikael Sibakov sai ensikosketuksensa lajiin Kaarinassa 12 vuotta sitten ja Petteri Pitkäsen kutsusta hän siirtyi TPK:hon vuonna 2013.

Debyytin Futsal-Liigassa Sibakov teki Kerho-paidassa jo vuonna 2014 tällä hetkellä Mad Maxia valmentavan Tomi Tuomisen alaisuudessa. "On mahtavaa nähdä Kerho taas liigatasolla, minne pitkän historian lajin parissa omaava seura ehdottomasti kuuluu. Odotan innolla tätä kautta ja joukkueena yhdessä tekemistä." Sibakov myhäilee tyytyväisenä.

Neljästä ensimmäisestä pelistä Kerholla on tuloksena kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

"Joukkueena tuloksellisesti neljä ensimmäistä peliä ovat sujuneet odotetusti, pelillisesti emme kuitenkaan ole vielä olleet omalla parhaalla tasollamme." kokenut Sibakov puntaroi alkukauden tuloksia "Positiivista on nähdä jätkien asenne ja hitsautuminen yhteen sekä treeneissä että peleissä. Seuraavana kehitysaskeleena on tuoda omaa peli-identiteettiämme vahvemmin näkyviin sekä lisätä uusia taktisia elementtejä, joita tavoittelemamme playoff paikan saavuttamiseksi vaaditaan."

Mikaelin lisäksi Kerhossa pelaa myös pikkuveli Samuel Sibakov, joka on tällä hetkellä sivussa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi. Mikaelin mielestä veljen kanssa pelaamisesta löytyy paljon positiivisia puolia "Veljen kanssa samassa joukkueessa pelaaminen on suuri kunnia, joka tekee jokaisesta tapahtumasta ainutlaatuisen. Olemme ainaki vielä hyvin yhteen pelaava duo hyvin samanlaisen pelikäsityksemme myötä. Nahinaa ei ole päässyt syntymään, mutta toki kausi on pitkä.

Kun isoveljeltä kysytään kumpi Sibakov on kovempi maalintekijä, vastaus tulee aika äkkiä "Vaikka maalitili onkin avaamatta tällä kaudella, niin vielä kääntäisin vaa´an maalintekijänä hieman itseni suuntaan. "Samppa" on kunnostautunut vahvemmin syöttötilastoissa, mutta voi olla että jo tällä kaudella tilanne muuttuu."

"Mikelle" viimekausi oli rikkonainen vaihtopiskeluvuoden tähden, mutta nyt hän palasi juuri sarja-avauksen alla takaisin Suomeen ja pääsee koko kaudeksi mukaan. Kaverin otteet ovat menneet koko ajan parempaan suuntaan ja ollaan jo nähty välähdyksiä "vanhasta Mikkestä". Se lupaa erittäin hyvää meille, sillä miehen ollessa täydessä kunnossa, hän pystyy ratkomaan tilanteita yllätyksellisillä yksilösuorituksilla. Mikellä on jo hieman kokemusta edelliseltä Kerhon liiga-ajalta, mutta nyt kokeneempana hän pääsee tosissaan haastamaan Suomen huiput isommassa roolissa." päävalmentaja Tuomas Vainio kertoo.

Kolmen viikon ottelutauon jälkeen TPK kohtaa kotonaan paikallisvastustaja SoVo Futasalin kotonaan Samppalinnassa lauantaina 16.10 klo 14.30. SoVo on ehtinyt pelata sarjassa neljä peliä, joista tuloksena on kaksi suurinumeroista voittoa JoSePa:sta ja ToPV:sta, tiukka voittomaalikilpailun kautta kärsitty tappio GFT:lle ja selvempi tappio sarjan voittajasuosikki KaDy:lle.

"Sovoa vastaan meidän pitää pysyä nöyrinä omalle tekemisellemme, luottaa vahvuuksiimme ja olla valmiita taistelemaan kollektiivisesti koko 40 minuuttia. Aktiivinen puolustus, pallollinen huolellisuus ja kliininen viimeistely tulevat näyttelemään isoa roolia Sovon pysäyttämisessä." Sibakov listaa aseita somerolaisten kaatamiseen.

Seuran uusimmat