Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Jyri Sundin
Julkaistu: 13.10.2021 00.00

Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Jyri Sundin

Tällä viikolla pelaajaesittelyissä vuorossa on todellinen Kerho-sydän, Jyri Sundin!

Sundin on edustanut pitkään Turun Pallokerhoa sekä jalkapallokentillä että futsalin puolella ja seura merkitsee "Jyskylle" paljon. "Ennen kaikkea hyvää fiilistä ja yhdessäoloa, mutta samalla olen saanut haastaa itseään pelaamaan hyvällä tasolla. TPK on aina ollut hyvä paikka pelata ja harrastaa. Vuosien aikana on saanut tutustua mainioihin tyyppeihin ja ystävyys monen kanssa säilyy varmasti peliuran jälkeenkin." seuraikoni kertoo.

Sundin on todella tyytyväinen, että viime vuoden erinomainen kausi päättyi sarjanousuun. "Sarjanousu oli todellakin hieno saavutus, mutta ennen kaikkea Kerho palasi sille tasolle mille kuuluukin. Viime kaudella tehtiin todella hyvää duunia, joten meillä on hyvä pohja jatkaa siitä ja onnistua myös liigassa." Sundin summaa.

Futsal-Liigan neljässä ensimmäisessä pelissä Sundin ei ole vielä päässyt pelaamaan "Omakin kausi lähtee varmasti kohta käyntiin, kun kesän kolhut on paranneltu."

Jos Palloliiton sivuilta käy tutustumassa Sundinin futsaltilastoihin, ainut kausi lajin parissa näyttää olevan viime vuonna. Tämä ei kuitenkaan Sundinin mukaan pidä paikkaansa "Olen pelannut muutaman matsin liigaa ja pari kautta Kakkosta vuosia sitten. Niistä taitaa vaan olla niin kauan, että tulospalvelukin on ne jo unohtanut. Lähdin viime kaudella mukaan Mendon houkuttelemana, eikä sitä ole tarvinnut katua. Aika paljon oli aluksi tekemistä liikkumisen ja pelaamisen kanssa, mutta tekemällähän sitä oppi vielä vähän kypsemmälläkin iällä ja tehojakin tuli viime kaudella ihan kohtalaisesti."

Kun Sundiniita kysytään hänen omista hyvistä puolistaan futsalpelaajana, hän päätyy vaatimattomasti ensin kehumaan koko joukkueen työskentelyä "Hyvä puoli on joukkuepelaaminen. Meillä on tasaisen laadukas ryhmä, joten koitetaan porukalla tehdä oikeita juttuja kentällä. Lajiosaamisessa on itsellä tietysti vielä parannettavaa, mutta nopeesti tässä porukassa oppii."

Päävalmentaja Tuomas Vainio pitää Sundinia korkeassa arvossa "Jysky on oikea Kerhoikoni ja aina sitoutunut täysillä toimintaan niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Lähes koko ikänsä mies on painanut futista seurassa. Futsalkin on tuttu, koska hän ehti yhden kauden ajan pelata Futsal-Liigaa vuosia sitten. Viimekaudella tapahtunut paluu futsalin pariin oli yllättävänkin helppo ja Jyri otti heti melko isonkin roolin. "Jysky" pystyy pelinäkemyksellään ja rauhallisuudellaan tuomaan sopivan tasapainon peliin hetkinä, jolloin kentällä on samaan aikaan hieman nuorempia ja "menevämpiä" pelaajia."

Kolmen viikon ottelutauon jälkeen TPK kohtaa paikallisvastustaja SoVo Futasalin kotonaan Samppalinnassa lauantaina 16.10 klo 14.30.

Seuran uusimmat

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi