Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Marko Laaksonen
Julkaistu: 06.11.2021 00.00

Futsalin edustusjoukkueen pelaajat esittelyssä: Marko Laaksonen

Seuraavana TPK:n liigajoukkueen pelaajaesittelyissä vuorossa yksi sarjan kokeneimmista pelaajista, maalivahti Marko Laaksonen! 39-vuotias Kerho-kasvatti pelasi ensimmäiset ottelunsa Futsal-Liigassa vuonna 2000, jonka jälkeen hän edusti samalla sarjatasolla turkulaisseuraa 15 kauden ajan. Tämän jälkeen tie vei Somerolle viiden kauden ajaksi. Vuosi sitten Laaksonen palasi kasvattajaseuransa riveihin, kun joukkue pelasi Ykköstä. Kokenut maalivahti oli yksi tärkeä osa Kerhon menestyksekästä kautta 2020-2021 ja sarjanousua.

Laaksoselle ei tule mieleen yhtä tiettyä ikimuistoista peliä Kerho-paidassa, mutta hän muistelee lämmöllä kausia, joiden päätteeksi kaulaan ripustettiin sarjan hopea- ja pronssimitaleita.

Sinä aikana, kun Laaksonen on pelannut Suomen korkeimmalla sarjatasolla futsalia, laji on muuttunut valtavasti. "Muutos aiempaan on todella radikaali. Kun minä aloitin pelaamisen, futsal oli kuin jalkapalloa salissa. Pelit olivat kovia silloinkin, mutta nyt on menty enemmän lajinomaiseen suuntaan. Suomessa on hyvää valmennusosaamista ja maajoukkue on saanut isoja onnistumisia. Koko laji on ottanut Suomessa valtavia kehitysaskelia."

Yli 20 kautta maan korkeimmalla sarjatasolla futsalia pelannut konkari on tärkeä mentori joukkueen nuorille maalivahdeille. "Osa heistä on minua lähes 20 vuotta nuorempia. Siitä asti, kun ensimmäisen kerran aikanaan saavutin pelaamassani joukkueessa "kokeneemman maalivahdin" aseman, olen pyrkinyt ohjaamaan ja opettamaan nuorempia. TPK:ssa pääasiassa kaikki harjoitteet, mitä maalivahdit tekevät, ovat minun suunnittelemiani. Pyrin oman harjoitteluni ohessa koko ajan myös jakamaan toisille vinkkejä ja tsemppaamaan!" Laaksonen kertoo innokkaasti.

Kerhon kausi on alkanut vähän yskähdellen, kun voittotili kotikentällä on vielä avaamatta ja seitsemästä pelaamastaan ottelusta joukkue on onnistunut nappaamaan vasta kuusi sarjapistettä. Laaksonen kuitenkin uskoo joukkueen tekemiseen ja siihen, että suunta tulee kääntymään parempaan "Meillä on edelleenkin ollut totuttelua liigavauhtiin. Mielestäni olemme kuitenkin onnistuneet hyökkäyspäässä ja meillä on ollut nousujohteinen sekä positiivinen tekemisen meininki. Välillä omassa puolustuspäässä on tullut myös todella epäonnekkaita hetkiä. Voitot täytyy kuitenkin ansaita. Kehitymme koko ajan."

"Marko on pelannut Kerhossa futsalia mukana aina vuosituhannen alusta lähtien, jolloin laji alkoi kasvaa Suomessa. Kerhon tiukka puolustus perustui silloin aina siihen, ettei omissa soinut helposti. "Makke" oli iso tekijä siinä ilmiömäisine koppeineen. Oli loistava juttu saada Makke tähän projektiin vielä mukaan, kun lähdimme nostamaan joukkuetta Liigaan. Vaikka mittari alkaa jo lähentelemään 40 vuotta, niin edelleen yksi tärkeimmistä palasista kentällä ja kopissa." päävalmentaja Tuomas Vainio kertoo konkarivahdista.


Seuran uusimmat

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi