Voitto sarja-avauksesta

1. Turun paikallinen päättyi turkulaisten voittoon

TPK – JyTy 2 -0 (1-0)

Kolmonen polkaistiin käyntiin myös Turussa, kun TPK sai vieraakseen JyTyn yläkentälle Torstaina.

JyTy on nousijana panostanut sarjaa vahvasti, jopa harjoitusottelu VG:tä vastaan oli pelattu voitokkaasti ja ryhmä on nuorentunut, jos ei paperilla, niin silmissä.

Kerho on valmistautunut pelaamalla sisäisesti kohtuullisen laajalla ryhmällä. Näkyvin menetys ryhmässä on Marno ”Lordi” Lastulan siirtyminen alempiin sarjoihin. Uusia pelureita on saatu muutamia. Mielenkiintoisimpia ovat Zac Sherman ja Andre Zaya hyökkäykseen, sekä kokenut Ville Rannikko. Pois jäivät lisäksi Tatu Lemmetty ja Eero Polvinen, jotka jäivät Helsinkiin. Tilapäisesti ovat poissa Mikael Sibakov (vaihdossa) sekä Joel Kontkanen (välivuosi).

Ottelu sai mukaansa paikalliskamppailun ansaitseman yleisön ja peli oli varsin odotettu. JyTy aloitti vahvasti ja sai pari ensimmäistä tilannetta. Myös kulmat olivat tässä vaiheessa heille 2-0. Kerhon puolustuksella ja maalivahti Vellu Maunilalla ei ollut mainittavia haasteita.

Kun ottelua oli pelattu parikymmentä minuuttia pääsi JyTy keskialueella haastamaan ja Kerhon kapteeni Jyri Sundin sai tilanteesta vähän kevyen kortin.

Jysky taisi tästä ottaa vähän nokkiinsa ja noin 5 minuuttia myöhemmin hän sai pallon laidalta keskustaan. Hyvä kääntyminen, JyTyn Jere Salmi selän taakse ja pallo hyvällä laukauksella maaliin noin 20 metrissä. Aika kiva avausmaali kaudelle. 33 min, 1-0.

JyTyn kokeneet pelaajat pyrkivät kääntämään peliä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Erityisesti keskikentällä pelannut Erkki Vanhanen johti peliä mallikkaasti. Myös Lehtosen veljeksistä Henri oli alakerrassa pelipäällä, vaikka jotain jalkavaivaa oli selvästi.

Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa ja JyTyn odotettiin iskevän. Toisin kuitenkin kävi. MoM Samuel Sibakov sai jälleen yhden erikoistilanteen noin 25 metristä, kun toista jaksoa oli pelattu vain pari minuuttia. Yleisön yllyttämänä hän tempaisi vähän vahvemmin ja pallo muutti pelaajistosta suuntaa painuen verkon perille. 48 min, 2-0.

Ottelun oli taputeltu. Kerholla oli varsin nopeajalkaisia kärkiä lopussa kentällä, kun vahvan ensiesiintymisen tehnyt Zac Sherman täräytti palloa ristikkoon ja haastoi juoksuillaan. Myös vahvan Joona Forsströmin korvannut Andre Zaya antoi hyviä näyttöjä.

Ottelu päättyi kuitenkin Kerhon selkeään 2-0 voittoon ja täyteen 3 pisteeseen sarja-avauksessa. Kerhon parhaita olivat nollapelin pelannut Vellu Maunila, upean maalin tehnyt ja hyvin raatanut Jyri Sundin sekä parhaana palkittu Samuel Sibakov. Samppa pelasi dominoivan ottelun topparin tontilta, useita vaarallisia erikoistilanteita ja illan kruununa vielä maali.

Ottelusta ei muodostunut mitään klassikkoa vaan molempien joukkueiden peli oli melkoista hakemista mutta sitä ehkä oli odotettavissakin pitkän tauon jälkeen.

3 pistettä kuitenkin ja taas pitkästä aikaa saatiin nauttia pelaamisesta. Se on tärkeintä ja tästä on hyvä jatkaa! Kerho Kehrää!!