Turun Pallokerho uudistaa valmennustaan
Julkaistu: 14.01.2022 00.00

Turun Pallokerho uudistaa valmennustaan

TPK:n Futsal-Liigaa pelaavan edustusjoukkueen uutena päävalmentaja aloittaa Jose Ikonen, 28v. Ikonen siirtyi TPK:n riveihin tämän kauden alussa ja on aiemmalla peliurallaan edustanut Futsal-Liigassa KaDya, JoSePaa ja HIFK:ta. KaDyn riveissä Ikonen on kertaalleen voittanut suomenmestaruuden. Kerhossa hän on kuulunut ykköskentän pelaajiin ja siinä ohessa osallistunut myös valmennukseen.

Valmennusryhmää täydentävät kokeneet Aapo Hakala, Joni Vuorinen sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Marko Laaksonen. Tuomas Vainio jatkaa joukkueen apuvalmentajana ja managerina. Päävalmentajan tehtävien lisäksi Ikonen jatkaa joukkueessa myös pelaajana ja jakaa otteluissa valmennusvastuun Hakalan, Vuorisen, Vainion ja Laaksosen kanssa.

Pitkässä tappioputkessa Futsal-Liigassa oleva TPK hakee uutta sykettä kevääseen, kun ehdoton tavoite on säilyttää sarjapaikka. Nyt käynnistynyt neljän viikon maaottelutauko antaa mahdollisuuden puuttua myös pelillisiin asioihin. TPK operoi yhdellä liigan laajimmista pelaajamateriaaleista ja siitä on tarkoitus ulosmitata kaikki.

"Mielestäni joukkueessa on paljon potentiaalia. Ammattilaisten joukossa meidän on ansaittava paikkamme Liigassa, sitä ei saa ilmaiseksi." kommentoi Ikonen.

"Oma, valmentamiseen käytettävissä oleva, aika ei vain riittänyt hoitamaan pestiä sillä tasolla mitä haluaisin. Tämä viikkoja hauduteltu päätös on varmasti joukkueen etu. Joselle saadaan taattua mahdollisuus keskittyä vain ja ainoastaan valmentamiseen. Toivon mukaan pienet palaset saadaan nyt loksahtamaan paikoilleen ja tulosta syntymään. Josella on laaja näkemys ja kokemus futsalista, jota olemme saaneet hyödyntää aiemminkin tämän kauden aikana. Valmentajavaihdos on luonnollinen ja helppo jatkumo tälle yhteistyölle." Vainio taustoittaa päätöstään.

"Kerhon kantaviin voimiin kuuluva Vainio nosti itse esiin halun vetäytyä vastuusta ja siirtyä taustavoimiin. "Tumen" kokemus on edelleen joukkueen käytettävissä." kertoo seuran puheenjohtaja Sanna Veijalainen.

TPK haluaa ehdottomasti säilyttää paikkansa Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Seura on sitoutunut futsalin keulakuvaksi Turussa ja haluaa pitää siitä kiinni.

”Nyt on oikea hetki tehdä tämä muutos valmennukseen. Uskomme, että Jose on oikea valinta varmistamaan meille paikan Liigassa myös ensi kaudelle." jatkaa puheenjohtaja Veijalainen.


Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi