Futsal U19, P19 Futsal-Liiga

TPK - LoPS YJ

Samppalinnan Palloiluhalli

Varsinais-Suomen derby TPK-LoPS

Joopajoo, viides yritys ei tuonut täytettä pistepussiin vaan loimaalaiset pääsivät nipsaisemaan kolme pointsia itselleen P19-futsalliigan koitoksessa 9.1.2022 Samppalinnassa. Ennen ottelun alkua pidettiin minuutin hiljaisuus Siiri Perälän muistoa kunnioittaen, jokainen paikallaollut varmasti mietti asiaa riittävällä vakavuudella. Pilli soi ja matsi käyntiin. Alku näytti Kerhon osalta hyvältä, keskialueen pallon riiston jälkeen Leon napakka laukaus, 23 sekuntia kellossa ja pallo pömpelissä. Sitten parin minuutin sisään kaksi kulmaa omassa päässä ja patenttikuvio siirsi LoPSin johtoon. Abaut vartti kellossa, Moilanen pääsi jatkamaan hyvän pystypallon veskarin yli, mutta kuula kolahti vain tolppaan. Hetki tästä, kolmannen kerran kulmatilanne toi keltapaidoille tulostaululle merkinnän. Minuutti ja laidassa pallonriisto, spurtti kohti Kerhon maalia ja laukaus tolpan viereen, 1-4. Ja vielä juuri ennen taukoa jäätiin hyökkäyspäähän vartoilemaan vastustajan reaktiota, joka oli 3-2 ylivoimahyökkäys ja namuttelu maalin edessä. 1-5 taukolukemat lienevät kohtuu oikeudenmukaiset tapahtumiin nähden.

Kopissa muutama voimasana ja päätös ottaa yv- peli käyttöön.

Näin tehtiinkin, samalla alkoi haiskahtaa myös siltä, että vastustajan kaasujalkaa nousi hieman ylemmäs, lopputulemana pitkähköjä pallonhallintajaksoja hyökkäyspäässä. Harmittavasti vain ensimmäinen kavennusosuma saapui vasta 14 minuutin kohdalla ja toinen 17, molemmat Leon kuittaamina. Paikkoja kyllä oli enempiinkin osumiin, mutta legendaarinen takavasara maalin edessä ei edelleenkään osoittautunut menestyksekkääksi valinnaksi ja muut yritelmät kilpistyivät joko lihamuuriin, tahmeaan lattiaan, liian pyöreään palloon tai muuhun mysteerin verhoamaan selvityksen alla olevaan yksityiskohtaan. Näin siis 3-5 tappio niskassa lähdettiin suihkuun.

Ottelussa oli nähtävissä hyviä elementtejä, varsinkin rauhallinen yv-pelaaminen, jolla saatiin pallonhallinta itselle. Maalipaikkoihin murtautumista näissä pitää vielä petrata. Erityistä huomiota pitää kiinnittää kaksinkamppaluihin, niiden voittoprosentti kun on luokkaa 3 tai vähemmän. Niistä päästäisiin kuitenkin nopeisiin vastaiskuihin ja ylivoimahyökkäyksiin. Mutta niitä sitten treenattakoon ennen seuraavia koitoksiin, koska ne sitten tulevatkaan.