Futsal U19, P19 Futsal-Liiga

EuPa - TPK

Urheilutalo

Syyskauden lopetus Eurassa

Kerhon U19-joukkue suuntasi 19.12.2021 kohti Euraa ja syyskauden viimeistä matsia. Pelaajia oli vajaa kaksi kentällistä mukana joten taktiikaksi sovittiin puolustusvoittoisempi vastahyökkäyksiin keskittyvä pelitapa. Alkulämmön aikana todettiin, että kenttä on kuin onkin postimerkin kokoluokkaa, joten puolustaminen olisi hyvä ajatus. Ja niinpä se olikin, harvinaisesti ensimmäistä maalia ei nähty alle minuutin pelin jälkeen, vaikkakin Kerholle tuli luvattoman helppoja virheitä perä perää, niihin reagointi oli kuitenkin nopeaa. Vastustaja pelasi tutun fyysisesti, onneksi sentään Jurosen silmäkulma ei turvonnut umpeen vaan Hota-pulverin voimin mies saatiin takaisin pelin tuoksinaan. Ja hiukan alta 12 minuutin, Leo ohitti oman puolustajansa ja vaikka yleensä sanotaan että "jonnet ei muista", niin tällä kertaa Jonne muisti kuitenkin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan eli takatolpalla odottamassa poikittaissyöttöä ja täräytti taululle 0-1 lukemat. Parin minuutin aikana kuitenkin euralaiset menivät 2-1 johtoon: ensin poikittaiskuljetus päättyi laukaukseen tolpan viereen ja sitten vapaa mies pääsi niistämään maalin edestä pallon tyhjiin. Mutta Kerho näytti treeneissäkin paljon läpikäytyä erikoistilanneosaamista, sivurajapotku muodon läpi Juholle ja pallo ykkösellä kassiin. Taukotilanne siis 2-2, jobin postina Kerholle Rasmuksen puujalka.

Toinen puolikas lähti tasaisena liikkeelle mutta sitten EuPa onnistui kolmesti. Vapaa laukomispaikka noin 15 metriin antoi mahdollisuuden tarkalle kudille tolpan viereen, hyvä blokki antoi pivotille sauman kääntyä ja pistää kuula yläputken alle ja vielä nätti sahaus puolustuksen läpi. Reilu viisi minuuttia ennen loppua Kerho otti lentävän veskarin käyttöön ja alkoi ylivoimalla myllyttää peliä naapurin päässä. Ja tulosta tulikin, Wallu napautti nappisyötön kulmasta Leolle ja verkko venyi. Harmittavasti euralainen luikahti hetken päästä laidasta vetopaikkaan ja tarkka kuti sujahti tolpan viereen kliinisesti. Ylivoimamylly jatkoi jauhamistaan ja niinpä Jurosen kärkimoukkupassi löysi Leon takatolpan liepeiltä ja neljäs osuma oli selviö. Harmittavasti vain aika loppui kesken eikä lisäosumia nähty, näin siis pisteet jäivät Euraan 6-4 lukemin.

Naapurin laukaustarkkuus oli kyllä huima, mutta muuten onnistuttiin taktisesti mainiosti omassa pelissä. Näin jos jatketaan niin pistepussikin alkaa täyttyä.