GFT/YJ - TPK

Opinmäen liikuntahalli

Espoon retkitunnelmia

GFT/YJ-TPK 8.2.2022, Opinmäen liikuntahalli

Kerhon urhot survoivat itsensä läpi tuulen ja tuiskun Espooseen, missä parketilla vastaan asteli GFT, viime vuoden Suomen mestari. Hiukan ohuella 7 + maalivahti ryhmällä liikkeellä ollut ryhmä ei ison kaupungin valoja tai nimekästä vastustajaa jäänyt ihmettelemään vaan pisti ottelun alkuun varsinaisen näytöksen pystyyn halliten ensimmäisiä minuutteja luoden vaarallisia maalipaikkoja kuin liukuhihnalta. Avausmaalia saatiin odottaa viitisen minuuttia, kunnes naapurin kassari päätti lähteä vetämään pientä showboatia puoleen kenttään, harmi vain esitys päättyi siihen, että pallo ajautui päätyrajalle, mistä Vertti paukautti sen tyhjänä ammottavaan reppuun, 0-1. Naapuri vastasi kahdella kulmakuviolla paukuttaen komeat kudit verkon perukoille. Sitten Kerhon yhteispeli toimi, Leo vapautti Tuukan maalivahdin kanssa nokikkain, jalkakynällä veska kaffelle eikä veskalla ollut muuta tehtävissä kuin vetää jalat alta, pallo 6 metriin. Siitä Tuukka nakutti sen varmasti tolpan viereen. GFT vastasi nopeasti hyvällä maalineduskäännöksellä, mutta Kerho tuli vielä tasoihin uskomattomalla kuviolla, jossa sahattiin puolustusrypäs jauhoksi, pallo kaiken hyvän lisäksi voimaliu'ulla yläputken alle. Jakson loppuun espoolaiset pääsivät kuitenkin naputtamaan kolme osumaa kahdella kaukolaukauksella ja yhdellä pivot-käännöksellä. Tauolle siis 6-3 lukemin.

Toisella jaksolla espoolaiset käyttivät materiaalin leveyttä hyödykseen juosten nopeilla vastahyökkäyksillä karkuun sininutuilta naputellen viisi osumaa lisää. Siitäkin huolimatta Kerhon peli ei ollut hampaatonta, lukemat eivät siis kerro aivan koko totuutta kentän tapahtumista, mutta maalintekopelihän tämä on. Ottelun alku varsinkin oli mainio osoitus siitä, että peliosaamista on ja halua haastaa sarjan kovimpiakin joukkueita, todella ennakkoluulotonta pelaamista, mikä varmasti hämmensi vastustajan.