Futsal U19, P19 Futsal-Liiga

TPK LTU YJ - EuPa YJ

Turku, Kupittaan Palloiluhalli 3

Kotiavaus Kupittaalla ei lihottanut pistepussia

Melkomoisen tömäkkä startti matsiin, alle 2 minuuttia ja molemmissa päissä soi. Ensin euralainen hölpötti laidasta itsensä läpi ja tärskäytti pallon takatolpalle, mistä valkopaita ohjasi munkin rysään. Aloituksen jälkeen Jonne napsi pakilta karkin ja sijoitti tasoituksen. Tämän jälkeen tuloksellisesti mentiin tasatahtia, mutta aavistuksen EuPan komennossa, pallo pyöri enemmän sinipaitojen päädyssä, mutta missään sillassa ei kuitenkaan oltu. Vajaa vartti kelloon, veskari linkosi palloa päätyyn kuin Uwe Hohn loiston aikoinaan ja aavistuksen löperösti puolustettu kärkimies ohjasi heiton maalissa olleen Eetun ohi. Ei tästä häkellytty kuitenkaan, muutaman minuutin päästä sivurajalta pallo annettiin Artun jalkaan ja vasuri lauloi kuulan ylämummoon ja 2-2 tauluun. Aivan jakson loppuhetkillä euralaiset saivat kulmapotkun ja tiukan powwown jälkeen kuvio oli selvä, pallo taakse ja kuti maalille. Sieltähän se omista upposi lopulta verkkoon, joten todellinen pukukoppimaali oli kyseessä. Eikä toinen puolisko ehtinyt kauaa vanheta kun veskarin pitkä potku leijaili kaikkien yli maaliin ja näin oltiinkin kahden maalin tappiolla. Erikoistilanteet osoittivat erinomaisuuttaan, tällä kertaa Aapo laittoi kulmasta pallon Artulle ja veto kimpoili ties mistä maalia kohti ja lopulta veskari aavistuksen hörppäsi marjan kassiin. Voi änkeröinen sentään, 9 sekuntia tästä, pitkä heittoavaus katkottiin ja sitten sinipaitojen rykelmä pakitti riittävän kauan kohti omaa maalia ja näinpä valkopaidan vasuri pommitti 3-5 osuman. Kuudes niitti vedettiin pilkulta sisään, aavistuksen oli tässä ylikovan pelaamisen makua aiemman tilanteen vaarallisuuteen nähden, mutta pilli soi eniveis. Taktis-tekninen duo Heinonen-Laakso komensi ylivoimapelin käyntiin ja muutaman hieromisen jälkeen oppikirjamaisesti luudittiinkin maalin edestä kavennusosuma Oskun toimesta. Harmittavasti vain yv-kuviot eivät purreet enempien osumien merkiksi ja niin satakuntalaisten reppuihin pakattiin 3 pointsia. Asiantuntijaraati eli Jouni Virta tuumi joukkueiden parhaiden olleen Samuel Nurmi ja Arttu Heinonen, tuskin meni metsään tämä näkemys.

Peli-ilme oli avausmatsia monta kertaa parempaa, välillä jopa miehekästä röyhimistä, siitä iso plussa! Hiukan pitää vielä pallottomaan liikkeeseen saada puhtia, sillä luulisi naapurin päätyyn paikkoja aukeavan. Iso positiivinen nosto myös Eetulle, joka tuli paikkaamaan veskarin tonttia lähes kylmiltään, hieno suoritus kovaan paikkaan.