9
KES
19.00
TPK Edustus, Kolmonen

TPK - SoVo  

Kupittaa 5 KHT

Hyvä yritys ei riittänyt

TPK – SoVo 2 – 3 (2-1)

Kerhon vaivalloinen kausi sai jatkoa, kun hyväkään peli ei riittänyt pisteisiin. SoVo teki maalit tyylikkäästi, sinivalkoisin lasein katsottuna hieman tuomareiden avustamana.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi Kerhon heiniä. SoVo iski vastaan, mutta ei kovin vaarallisesti. SoVo pääsi kuitenkin johtoon, kun kovin kevyestä tilanteesta tuomittiin pilkku. Tuomas Leino oli maalilla hyvin mukana, samaa ei voi sanoa puolustuksesta. Leinon torjunnan rebound pistettiin verkon perille. 0-1, 10min.

Kerho kuitenkin jatkoi vahvaa painetta ja hallitsi peliä hyvällä asenteella. Kotijoukkueen tasoitus tuli, kun Robert Nygård uhrautui ja liukui tyylikkäästi pallon Lodyn jaloista ja Jyri Sundin karkasi keskiympyrän kaarelta karkuun. Pukkimainen viimeistely alanurkkaan toi tasoituksen. 1-1, 19 min.

Kerho pyrki pelaamaan laitojen kautta ja saikin palloa tuotua hyvin ylös. Valitettavasti Lody kumppaneineen oli niin vahva, että palloa ei saatu maaliin asti. Puoliajan puolivälin jälkeen tultiin taas vahvasti ylös ja saatiin ensimmäinen kulma vasemmalta puolelta. Robert Nygård antoi hyvän kierteisen pallon ja ruuhkan jälkeen pallo tuli poikkipuusta takaisin maalin edustalle, josta toppari Aleksi Pekonen survoi pallon sisään. Maali oli Peksin ensimmäinen Kerho paidasssa. 2-1, 27 min.

Valitettavasti kuitenkin Peksi loukkaantui melkein välittömästi tämän jälkeen. Nilkka taittui melko vaarattoman näköisessä tilanteessa. Samuel Sibakov tuli laidalle, josta Henri Hellgren siirtyi toppariksi. Ensimmäisen puoliskon jälkeen Kerholla oli voitto omissa käsissään.

Toinen puoliaika alkoi edelleen TPK:n hallitessa palloa ja SoVon iskiessä vastaan. SoVon tasoitus tulikin tilanteesta, jossa pallo menetettiin keskikentän rakentelussa ja keskityksestä pääsi Digha puskemaan pallon verkkoon, vaikka Tumppi saikin käsiään väliin. 2-2, 53 min.

Voittomaaliksi osoittautunut maali olikin sitten taas keskustelua aiheuttanut tilanne. Vastustaja riisti pallon keskikentällä ja vahvasti esiintynyt Kim Louhisto toi palloa laidalta ylös, keskitys selkeässä paitsiossa olevalle Dighalle joka pisti pallon perukoille. Kuvaavaa tilanteelle oli, että SoVokaan ei tuulettanut heti. Tuomarit sen sijaan taisivat tuulettaa? 2-3, 61 min.

Pelin ehkä maukkain suoritus nähtiin, kun TPK:n Joakim Julie taisteli pallon kanssa varmasti neljää SoVo-pelaajaa vastaan ja vei taidolla ja voimalla sen itselleen. Hyvä vapauttava syöttö pystyyn Jyri Sundinille, joka nosti pallon rauhallisesti yli maalivahdin. Valitettavasti pallo suuntautui tolpasta ulos. Julie oli muutenkin kentän vahvin suorittaja.

Harmillinen tappio taas, mutta kyllä nyt täytyy jo kritisoida tuomarityöskentelyäkin. Selkeitä virhetuomioita tuli useita. Näin totesivat myös pelinjälkeen katsomossa olleet tuomarit. Kerholle olisi kuulunut vähintään yksi pilkku, Lastula kaadettiin läpiajossa käsillä työntämällä, Sundin revittiin pallollisena kumoon laukaisutilanteessa.

Kerhon pelaamisessa oli vahvoja suorituksia ja tahtoa löytyi. Nyt ei ollut onni matkalla ja vastuskin oli kyllä taitava. SoVolta ei tarvitse ottaa mitään pois, Digha ja Lody ainakin pelaavat ihan väärässä sarjassa.

Kerho kehittyy!

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi