19
KES
18.00
TPK Edustus, Kolmonen

TPK - ÅIFK  

Yläkenttä KHT

Kerho voittoon koppiderbyssä

TPK – ÅIFK 1-0 (0-0)

Kerho palasi paahteiselle Yläkentälle pienen tauon jälkeen, kun viimeisessä kevätkauden kotipelissä napattiin tärkeä voitto pukukoppikavereilta ÅIFKlta. Kerho ei saanut peliään rullaamaan ihan Wilpas-voittopelin tapaan, mutta 3 pisteeseen voi olla tyytyväinen.

Aloituskokoonpanoon tuli joitakin muutoksia verrattuna viime peliin. Nuori Joonas Lehtonen teki kuitenkin miehen työn kentällä ja pelasi hyvin. Mikael Sibakov oli kerhodebyytissään vakuuttava, rauhallinen ja teki vielä voittomaalin, joten voiko paljon parempaa debyyttiottelua toivoakaan.

Ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa peliä, jossa Kerho piti ehkä hieman enemmän palloa, mutta paikoille ei pahemmin päästy. Laitojen kautta yritettiin murtautua ja välillä päästiinkin hyviin paikkoihin, mutta yleensä viimeisessä ratkaisussa oli parantamisen varaa. Marno Lastulan laukaus takakulmaa kohti rangaistusalueen nurkilta oli paras mahdollisuus, jonka maalivahti hyvin torjui. Åbon pahin paikka taisi olla vapaapotku noin 22 metristä, joka kuitenkin suuntautui yli maalin.

Toisella puoliajalla Kerho paransi otettaan ottelusta. Palloa päästiin pyörittämään vähän ylempänä kenttää ja näin päästiin ratkaisusyöttöjä yrittämään lähempää maalia, usein nämä kuitenkin valitettavasti epäonnistuivat.

Joonas Lehtonen pääsi kulman jälkitilanteesta yrittämään lähes tyhjään maaliin, mutta valitettavasti laukaus vasemmalla jalalla meni yli vaikeasta asennosta. Åbon ottelun vaarallisin paikka tuli noin tunnin kohdalla, kun vapaapotkun jälkeen pallo jäi vaarallisesti pyörimään Kerhon boksiin ja ajautui Åbon pelaajalle. Tämä kuitenkin tinttasi noin 6 metristä pallon yli maalin Kerhon onneksi.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun erikoistilanteen jälkeen pallo ajautui Mikael Sibakoville. Rinnalla pallo haltuun ja vastustamaton vasemman jalan laukaus rangaistualueen viivalta 16 metristä yläristikon kautta aivan yläkulmaan, 1-0, 75 min.

Maalin jälkeen Kerho kontrolloi ottelua loppuun asti ja Åbo ei pahemmin paikoille päässyt. Tähän auttoi myös Kerhon erinomainen työmoraali, josta näkyi, että voittoa todellakin haluttiin. Joosu Hertsillä oli vielä erinomainen paikka ratkaista ottelu Kerholle yliajalla, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui ohi lähietäisyydeltä. Erinomaisen esityön Hertsin laukaukselle teki nuori vaihdosta tullut Emil Hendriks.

Tasainen peli, jossa maalipaikoilla ei herkuteltu. Sinivalkolasein Kerho oli hieman niskan päällä läpi ottelun, mutta Åbo puolusti hyvin, joten ei tarvitse ihmetellä, että heidän puolustus on ollut erittäin pitävä koko kauden.

Kerhon joukkueesta löytyi taas liuta onnistujia. Toisen peräkkäisen nollapelin takuumiehinä toimi jälleen erinomaisesti puolustanut puolustuslinja Henri Hellgren – Joakim Julie – Mirko Sillanpää – Tomi Kiiski ja maalivahti Tuomas Leino. Laidoilla suuren työn molempiin suuntiin tekivät Samuel Sibakov ja Lastula. Mieltä lämmitti myös Kerhon nuorten pelaajien, -02 ja -03 syntyneiden Lehtosen ja vaihdosta kentälle pirteästi tulleen Hendriksin, pelottamattomat esitykset.

Kevätkautta jäljellä yksi peli perjantaina 28.6, kun Porissa vastaan asettuu ToVe.

Kerho kehrää!

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi