Esittely
Ottelutilastot
TPK - JyTy
2019 - TPK Edustus - Kolmonen
Klo 19:00 Yläkenttä KHT
25
Hei

Vanhat tutut Yläkentällä


Vanhat tutut Yläkentällä

TPK – JyTy, Torstaina 25.7.2019 klo 19:00

Ikiaikaiset vastustajat kohtaavat taas. Paikkana on tuttuakin tutumpi Yläkenttä. Tällä kertaa on luvattu piinaavaa hellettä.

JyTy on viime vuosina ajautunut vähän hissijoukkueen maineeseen, ei kahta kautta peräkkäin samassa rajassa. Eikä kyllä hyvältä näytä kyllä nytkään. Sarjasijoituksena on toiseksi viimeinen, mutta pisteitä on kuitenkin kertynyt jo 12, joka on vain piste vähemmän kuin viimeisellä säilyjällä. Kerhollakaan ei tosin ole kuin kuusi pistettä enemmän.

Joukkueiden viimeiset ottelut ovat olleet kuin peilikuvat toisistaan. JyTyn kolme viimeistä ottelua ovat päättyneet tappioihin murskaavasti maalierolla 0-16. Tosin vastuksetkin ovat olleet sarjan kärkipäästä. Kerhon neljä viimeistä peliä ovat tuottaneet 12 pistettä ja maaliero on 12-2. Vastukset ovat myös olleet helpompia.

Monista muista joukkueista poiketen JyTy on esitellyt otteluissa laajaa pelaajamateriaalia, ainakin kortilla. Tämä saattaa osoittautua eduksi, jos helle-ennusteet pitävät paikkansa. JyTyn pelaaminen on viime vuosina perustunut vastahyökkäyksiin ja niiden tehokkaaseen viimeistelyyn. Erityisesti voisi kuvitella, että jos vanhat herrat Kalle Karhunen ja Henri Lehtonen ovat kentällä, niin nopeasti siirtyy pelin painopiste.

Kerho on saanut surkean alkukauden jälkeen takaisin itseluottamustaan ja on nyt päässyt esittelemään jo vahvuuksiaankin. Kokoonpanotilanne näyttää melkoisen hyvältä, penkillekin löytyy terveitä miehiä. Mielenkiintoista on nähdä, saako Henri Hellgren takaisin avauksen paikkansa, vaikka puolustus on pelannut viime otteluissa erinomaisesti. Myös Jyri Sundinin avauspaikka ei ole aivan varma sillä korvaajat ovat pelanneet sen verran hyvin. Varmana voidaan pitää, että Joakim Julie ja Mirko Sillanpää ovat vahvana toppariparina ja Aleksi Jokela jatkanee pohjalla. Toivottavasti myös Sibakoveja on mukana mahdollisimman monta.

Tällä pelillä on varsin ratkaiseva merkitys siinä, pääseekö TPK lopulta pois putoamisviivan läheisyydestä ja keskittymään paineettomaan pelaamiseen. Kun taas voittamalla tämän ottelun JyTyn säilymismahdollisuudet saavat hyvän lisäpotkun Tässä ottelussa on siis paljon pelissä.

Viimeksi JyTy on saanut pisteen TPKlta vuonna 2016 syyskierroksella.

Tervetuloa katsomaan ottelua, josta tunnelmaa ei puutu!

Kerho ryösti pisteet


Kerho ryösti pisteet

TPK – JyTy 2 – 1 (0-0)

Helteinen Yläkenttä tarjosi kohtuulliselle yleisömäärälle vähän väsyneen ottelun. Tempo ja tavallinen kiima näiden joukkueiden kohtaamisesta puuttui. Pelaaminen oli melkoista pallottelua.

Ottelun alku lähti Kerhon vetäytyessä ja JyTyn pyöritellessä palloa. Heillä kuitenkin pelaaminen perustui siihen, että kun alakerrassa tuli tilaa antaa, niin annettiin pitkä. Tämä ei luonut ensimmäisellä jaksolla juurikaan paikkoja. Kerhon hyökkäykset tulivat ensimmäisellä puoliajalla 16- ja 20-metrin välimaastoon, josta ei oikein kunnollisia tilanteita saatu. Molemmilla joukkueilla oli luokkaa 5 kulmaa, jotka kuitenkin selvitettiin helposti. Puoliskon ainoa tilastomerkintä tuli, kun Mohammed Siina esitti puhtaan jalkapohjat edellä hypyn Robert Nygårdin jaloille.

Toinen puoliaika olikin sitten jo värikkäämpi. Heti parin minuutin jälkeen nousi ottelun toinen lappu, nyt Kerhon Aleksi Jokelalle. Molemmat joukkueet hakivat ottelulle ratkaisua ja rehellisesti sanottuna JyTy loi kyllä merkittävästi parempia paikkoja. Kaikkiaan 3 läpiajoa, joista Kalle Karhunen ja Tuure Oldendorf eivät onnistuneet. Lisäksi heillä oli muutama hyvä, painava laukaus. Kerhon maalilla Tuomas Leino oli kuitenkin vahvalla tuulella.

Kerho vaihtoi tuoreita jalkoja kentälle. Ensin tuli kärkeen vahvan väännön esittänyt Joosu Hertsi ja sitten keskikentälle pikkuhiljaa kuntoutuva Jyri Sundin. Ensimmäinen maali nähtiin, kun Samuel Sibakov nosti pallon linjan taakse ja Marno Lastula polkaisi itsensä vauhtiin. Tyylikäs nosto yli vastaan tulleen maalivahdin, eikä Siina ehtinyt yrityksestään huolimatta liukumaan palloon. Masin kauden 10. maali. 1-0, 67 min.

Sitten tulikin taas se tyypillinen huonompi jakso Kerholle. JyTyllä oli tahtotilaa ja Kerho vähän jännitti. Tästä rankaistiin vähän paitsiolta haiskahtavalla maalilla, 1-1 ja 75 min. JyTyllä oli kuitenkin paikkoja sen verran että kyllä maali oli aiheellinen.

Kerho heräsi tästä ja voittoputken luoma itsevarmuus näkyi. Tilanteita lähdettiin rakentamaan uudella voimalla. Ottelun ratkaisuksi oli Samuel Sibakovin antama sivuvapari. Takatolpalle liikkunut Jyri Sundin oli löytänyt tilaa liikkeellä ja vahva puskuviimeistely toi pisteet kotijoukkueelle. 2-1, 87 min.

Ottelun lopulla oli vielä Sibakovin kierteinen suora vapari, niukasti ohi. Ottelu päättyi JyTyn kulmaan joka ei tuottanut tulosta.

Kerhon itseluottamus toi pisteet vahvaa JyTyä vastaan. Parhaita otteita esittivät maalivahti Tuomas Leinon lisäksi luotettava Tomi Kiiski ja loistavan sisääntulon tehnyt Joosu Hertsi.

Seuraavaksi mennäänkin PaiHaa vastaan.

Kerho Kehrää!

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat