PaiHa - TPK

Paimio KHT

Kerho haki pisteet Paimiosta

PaiHa – TPK 0 – 2 (0-0)

Kerhon voittoputki sai jatkoa, kun se haki jo kuudennen peräkkäisen voittonsa Kolmosessa PaiHan vieraana. Lämpimässä ilmassa (joskin ei niin helteisissä olosuhteissa, kun viime viikolla) pelattu kamppailu pysyi koko ottelun ajan Kerhon kontrollissa ja tarvittavat maalit onnistuttiin iskemään toisella puoliajalla.

Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tarkkaa peliä, jossa Kerho hallitsi palloa enemmän ja PaiHa pyrki iskemään vastaan. Kerhon pallollista peliä, erityisesti viimeisellä kolmanneksella, vaikeutti hieman kuiva ja nihkeä kenttä, joka jossain määrin näkyi koko ottelun ajan harhasyöttöinä.

PaiHa sai ottelun vaarallisimman paikkansa jo ensimmäisten minuuttien aikana. Jussi Luotonen haistoi Kerho-puolustuksen hieman löysän palautuksen maalivahti Tuomas Leinolle. Leino ehti kuitenkin ensin palloon, mutta pamautti sen suoraan Luotosta päin, josta pallo meni noin metrin tyhjästä maalista ohi. Tästä maali ja ottelu olisi voinut olla erilainen luonteeltaan.

Loppupuoliskon Kerho kuitenkin hallitsi palloa ja ottelua, mutta ei päässyt oikein kunnon paikoille. Varallisimmat paikat taisivat olla Marno Lastulan yritys pienestä kulmasta, Joel Kontkasen löysähkö vapaapotku ja Robert Nygårdin muutama kaukolaukaus, jotka PaiHan maalivahti kuitenkin helposti poimi.

Toinen puoliaika oli sitten jo Kerholta hieman parempaa peliä ja paikoillekin päästiin tarpeeksi. PaiHa vaikutti myös hieman väsyvän, koska joutuivat paljon juoksemaan pallon perässä ja näin ollen etäisyydet varsinkin keskikentällä kasvoivat.

Ottelun ensimmäinen maali tuli vapaapotkun jälkitilanteesta, jonka oli hankkinut hyvin oikeana laitapuolustajana uurastanut Henri Hellgren. Nygårdin kierteinen vapaapotku noin 20 metristä osui tolppaan, mutta nuoruuden nälällä paikalla oli Joonas Lehtonen, joka puski paluupallosta sisään ensimmäinen maalinsa edustuksen paidassa, 0-1, 54 min.

Tämän jälkeen Kerhon pelissä oli hieman sekainen vaihe, mutta PaiHa ei kuitenkaan paikoille päässyt, kiitokset siitä erinomaisesti pelanneelle puolustuslinjalle.

Ottelun ratkaisua ja toista maalia jouduttiin odottamaan ottelun loppuminuuteille saakka. Kontkasen hyvin antamasta kulmapotkusta, Mirko Sillanpää nousi korkeimmalle ja puski lähietäisyydeltä pallon maaliin, 0-2, 91 min. Sillanpää oli muutenkin puolustuksen keskuslukkona varma yhdessä Kerhon ottelun parhaaksi valitun Joakim Julien kanssa.

Näin ollen Kerho nappasi tärkeät pisteet varmalla rutiinisuorituksella ja vankisti asemiaan sarjataulukon keskivaiheilla. Seuraavaksi kohdataan ensi lauantaina 10.8 kotona Yläkentällä JIK. Heitäkin vastaan haetaan revanssia kevätkauden tappiosta.