FC Åland - TPK

WHA konstgräs

Saarelta toistamiseen tappio

FC Åland – TPK 4-1 (0-1)

Kerho ei saanut vieläkään tappioputkeaan katkaistua Kolmosessa, kun FC Åland oli parempi lauantaina 4-1 lukemin. Odotettavissa oli vaikea ottelu ja valitettavasti erinomainen ensimmäinen puoliaika ei riittänyt pisteisiin tällä kertaa.

Kerho oli matkassa minimaalisella ryhmällä, jossa koulujen päättäjäisviikonloppu verotti osallistujalistaa. Ainoat vaihtopelaajat olivat vastuuvalmentaja Tuomas Vainio sekä loukkaantumisista kärsinyt maalivahti ja joukkueen kapteeni Stefan Wahlsten. Näin oli oletettavissa, että kaikki pelaajat, jotka nimitettiin aloituskokoonpanoon, tulisivat ilman vastoinkäymisiä, pelaamaan koko ottelun.

Ensimmäinen puoliaika sujui Kerholta erinomaisesti. Ryhmitystä muutettiin jonkin verran edellisistä peleistä, jolloin FC Ålandin pitkät kaaripallot saatiin puolustettua helposti pois. Myös märkä kenttä teki Ålandin roiskimisen vaikeaksi, kun pitkät pallot valuivat monen kertaa suoraan maalipotkuiksi.

Kerho kontrolloi ensimmäistä puoliaikaa, ja kun pallo saatiin haltuun, pystyttiin myös mukaviin kombinaatioihin. Tärkeässä roolissa hääri hyökkääjänä pelannut Joakim Julie, joka pystyi ottamaan vaikeitakin palloja haltuun, suojaamaan, sekä jakamaan palloa alaspäin että sivuttain. Tällaisesta tilanteesta syntyi myös Kerhon ja ottelun avausmaali, kun ensimmäisen puoliajan lopussa Julie pääsi laidalta läpi. Hyvä ja kova maatapitkin keskitys boksiin, johon Marno Lastula sai jalkansa väliin, 40 min ja 0-1.

Puoliajalla puhuttiin, että peli oli hyvin hallussa ja että olisi syytä jatkaa samaan malliin. Valitettavasti, heti toisen puoliajan alkuun oli luvassa kylmää kyytiä.

48 min oli pelattu, kun keskikentän kaksinkamppailu hävittiin ja tästä Åland sai oikeastaan ensimmäistä kertaa pelattua pallon vauhtiin Rezgar Amanille. Hienosti jalka vapaaksi boksissa ja pallo takayläkulmaan, 1-1.

Tästä ei mennyt montaa minuuttia, kun pelattiin lepsusti laidassa. Menetyksestä seurasi loistava pallo maalille, jossa Ålandin hyökkääjällä oli helppo työ siirtää se sisään, 51 min ja 1-2.

Kerho pyrki jatkamaan pelaamista ensimmäisen puoliajan tavoin, mutta FC Åland sai paremmin otetta. Pallo liikkui enemmän ilmassa kun maassa, pomppi sinne tänne märällä kentällä, joka sopi heidän suoraviivaiselle tyylille.

Kaksi viimeistä maalia tulivat molemmat rankkareista, jotka Amani hankki. Ensimmäisessä rangaistuspotkutilanteessa, rike taisi tapahtua monta metriä rangaistusalueen ulkopuolella, mutta tätä ei tuomari valitettavasti nähnyt. Amani viimeisteli itse rankkarin varmasti. Toinen rankkari tuli sitten yliajalla, jonka kävi upottamassa kotijoukkueen maalivahti.

Kerhon pelaajat esittivät sisukkaan esityksen, joka valitettavasti ei riittänyt pisteisiin, mutta paljon hyvääkin esityksestä löytyi. Muutamista virheistä rokotettiin kuitenkin taas armotta.

Ensi viikolla on luvassa tärkeät kotipelit torstaina ja sunnuntaina Peimaria ja SoVoa vastaan. Näistä hyvät esitykset ja pisteet kotiin, niin valo paistaisi taas risukasaankin, mutta molempiin peleihin tarvitaan latausta ja erinomaiset suoritukset, jotta tämä on mahdollista. Tärkeintä on, että pelattaisiin potentiaalin mukaisesti ja saataisiin ehjät 90 minuuttia molemmista peleistä.