TPK - FC Åland

Kupittaa 5 KHT

Kerhon Regions juna jäi matkalle

TPK – FC Åland 3-4 (1-3)

Nyt tuli rikkinäinen ottelu. FC Åland on sinänsä tuttu joukkue ja monta vuotta pelattu tasaisia otteluita. Niin se oli pelinä Sunnuntainakin.

Ottelun perusrakenne oli kuten ennenkin, FC Åland ajoi palloa joko Fredrik Appelille vasempaan laitaan tai sitten oikea toppari pyrki pitkällä linjan taakse. Tätä sitten tarkkailtiin ensin. Kerhokin pääsi hyökkäämään muutaman minuutin jälkeen. Ensimmäinen varsinainen hyökkäys päätyikin hyvään tilanteeseen josta Kerho sai ottelun ensimmäisen rankkarin. Tilanne oli melko kevyt. Robert Nygård oli varma sijoituksessaan, 10 min ja 1-0.

Korvaava rankku tulikin sitten melko nopeasti. Pitkä pallo selustaan ja kilpajuoksun päätteeksi aivan päätyviivalla tulkittiin rike. Rezgar Amani oli varma pilkussaan, 17 min ja 1-1. Tilanteessa päättyi samalla topparina pelanneen Joakim Julien kamppailu, sormi meni sijoiltaan. Kentälle tuli Miika Mendolin.

Valitettavasti saarelaiset saivat tämän jälkeen hyvän otteen ja pääsivät pyörittämään peliään. Heidän toinen maalinsa olikin illan kohokohta. Liigastakin kokemusta omaava Thomas Mäkinen kuljetti laidalta kohti keskustaa ja suoraan liikkeestä upea veto takanurkkaan oli hienoa katsottavaa. 24 min ja 1-2.

Kun jaksoa oli pelaamatta noin 10 minuuttia, tuli jo ottelun 3 rankkari. Siis tuli. Kaikki vähän hämmästyneenä tilannetta katselivat. 36 min ja 1-3.

Kerhollakin oli hyvä mahdollisuus tehdä maali, kun TPK sai epäsuoran vaparin 5 metristä. Tilanteessa FC Ålandin maalivahti sai heittäytymällä kiinni oman pelaajan läpiajotilanteessa törkkäisemän pallon. Kerho kuitenkin urheiluhenkeä noudattaen pamautti pallon taivaisiin.

Puoliaikaa vietettiin vain 10 minuuttia ja TPK loi uskoa vielä peliin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt. Saarelaiset riistivät pallon läpiajoon pehmeästi pelanneelta TPK keskikentältä. Varma sijoitus maalivahdin alta ja tilanteeksi siirtyi 54 minuutin kohdalla jo 1-4.

Kerho jatkoi kuitenkin peliä ja noin 5 minuutin kuluttua Jyri Sundin pääsi kaventamaan numeroiksi 2-4. Tyylikäs viimeistely noin pilkun paikkeilta.

Takaa-ajo jatkui ja useita vaarallisia tilanteita luotiin. Avaimet kavennukseen oli useasti olemassa. Valitettavasti kesti kuitenkin aina 87 minuutille ennen seuraavaa maalia. Sen viimeisteli TPK debyytin tehnyt Joel Kontkanen. 3-4. Jogista on kauden aikana vielä paljon iloa, kunhan kunto vähän kohenee.

Ottelu päättyi näihin lukemiin vaikka aktiivisesti haettiin tasoitusta.

FC Åland oli vahva ja voitti ottelun, siinä ei juurikaan ole selittämistä. Muusta voisi kyllä vähän valittaa, mutta se on turhaa.

Nyt keskiviikkona Inter/2 vieraissa Yläkentällä. Siitä tarvitaan pisteet.