Futsal B-jun, P17 Futsal Ykkönen

TPK TPK - ÅIFK

Kupittaan Palloiluhalli 3

TPK - ÅIFK 5-8 (4-4)

Turun joukkueiden hegemoniaottelu sai varsin nopeasti vauhdikkaan alun, puoli minuuttia menty ja Åbon vastahyökkäys päättyi 0-1 johto-osumaan. Tätä ei jääty suremaan Kerhon toimesta, Leo näki ylös kirmanneen Voutilaisen vapaana, pallo jalkaan, mutta laukaus ohi. Sama kaksikko oli hetkeä myöhemmin asialla, Voutilainen nappasi karkin kaverilta, laittoi namupassin takatolpalle ja Leo nikkasi nahkakuulan tolppien väliin, 1-1. Kerhon pallollinen ja palloton liike oli edelliseen peliin verrattuna aivan eri planeetalta, niin vakuuttavasti sininutut veivät peliä. Kaksi minuuttia menty, Voutilainen jyrättiin rumasti kentän pintaan ja vapari. Ennen pillin vihellystä vemppaosastoa edustanut Moilanen passitettiin vaihtopenkiltä katsomoon eläytymään pelitilanteisiin. Pilli soi, "Big Gun" Juronen otti kebab-vauhdin ja tinttasi pallon vastustamattomasti verkkoon. Jostain syystä alta neljän minuutin omassa päässä pallo jätettiin elämään maalialueen nurkille ja kuinka ollakaan se löysi tiensä tolppien väliin, 2-2 siis valotaululle. Tunnettu aamuvirkku Abdullahi "Buluf" oli saanut unihiekat silmistään ja sahasi Walterin kanssa puolustuksen halki-poikki-ja-pinoon, Walterin laukaukseen ehätti pakki maaliviivalla eteen. Kerho rakensi maltilla peliä ja vaihtopenkillä saatiin ihailla mainioita otteita. Turha pallonmenetys puolustuksessa päästi hyökkääjän irti, tämä zippasi pallon tyylikkäästi yli Lindholmin. Vahva pallonhallinta pakotti Åbon virheisiin, pallo laitettiin kymmeneen metriin. Vaihdosta Vertti sisään ja pallo varmasti vasempaan yläkulmaan, 3-3. Erän viimeinen minuutti käyntiin, Leo katkaisi syötön omassa päässä, otti lyhyen spurtin ja pyyhkäisi kärkkärillä pallon alakulmaan. Aivan jakson loppuun pallo käväisi jo melkein päätyseinässä, sininutut elehtivät maaliheiton merkiksi, pillistä oli ilmeisesti herne karannut ja näin tilanteen haistanut kärki moukaroi pallon maalin kattoon. Pieni kalabaliikki vihellyksen puutteesta selkeässä tilanteessa päättyi lohduttomiin "en nähnyt" selityksiin vaikka Hesburgerin parkkikseltakin huudeltiin, että pallo oli jo yli mooonta meeetriä. Tauolle siis 4-4 lukemissa.

Kerhon hyvä ote jatkui toisen puoliskon alussa. Juronen näpäytti Arinin läpi, mutta sivusiirto oli liian pitkä ja laukaus pienestä kulmasta ei maaliin asti päätynyt. Lindholm kuuli Jurosen kutsuhuudon heittää pitkää, näin kävi, mutta rohkea jatkolaukaus suoraan ilmasta ei ollut aivan parasta A-ryhmää. Sitten Luan pääsi maalivahdin kanssa nokikkain, mutta laukaus osui veskarin ahavoituneeseen rintakehästöön. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun Luan tarjoili keskelle Voutilaisen lapikkaaseen ja Moilanen(kin) sai aihetta tuulettaa 5-4 johto-osumaa komean laukauksen päätteeksi. Leo näytti miten harhautus puree ja narutteli itsensä vetopaikkaan, pallo sujahti harmittavasti ohi maalin. Harmittomalta vaikuttanut laukaus nousi Lindholmin torjunnasta melkein kattopalkkeihin, tilannetta seuranneet kolme Kerhon peluria luottivat ilmeisesti telepaattiseen yhteyteen, mutta linjat olivat sen verran tukossa, että kukaan ei palloa itselleen saanut vaan se lipsahti maaliviivan väärälle puolelle ja tilanne 5-5. Ehkäpä ensi kerralla äänijänteet otetaan käyttöön... Vasemmasta laidasta hööki laituri kohti maalia, aavistuksen auki häämöttänyt takanurkka houkutteli laukomaan ja sinnehän se laukaus sitten upposi ja Kerho takaa-ajoasemaan. Lentävän maalivahdin käyttö tasoituksen haussa kostautui Åbon päästessä kahdesti laittamaan pallon tyhjiin. Loppulukemat 5-8 kertovat karusti naapurin kovasta viimeistelyprosentista.

Loistava pallonhallinta, hieno palloton liike ja älykkäät ratkaisut näyttivät mihin Kerhon pelurit parhaimmillaan pystyvät. Katsomolle tarjoiltiin varmasti kauden parasta futsalpeliä tässä sarjassa. Vastustajan valmentajan sanat tuurilla mukaan peliin pääsemisestä eivät paljoa lämmittäneet, kun oma hyvä peli ei pisteitä tuonut. Lohkovoitto karkasi laihan pistesaaliin myötä tavoittamattomiin, joten loput pelit pelataan kunniasta. Tarkoitus on kuitenkin pistää lopuissa peleissä vastustaja samankaltaisella showlla tatamiin. Nostoina tässä matsissa Kallen huikea pohjapelaaminen, Leon upeat väläytykset, Voutilaisen tyylikkäät liikkeet hyökkäyssuuntaan ja toki kaikkien muidenkin aktiivinen pelaaminen mitään keneltäkään pois ottamatta. Buffetin puutteesta huolimatta voidaan väittää jokaisen paikalle päässeen katsojan saaneen vatsansa täyteen varsinaista futsal-herkkua.