Futsal B-jun, P17 Futsal Ykkönen

Karhu-Futis - TPK TPK

Kupittaan Palloiluhalli 3

P17 Futsal-ykkönen Karhu-Futis - TPK

Jos kohta aamun ensimmäinen ottelu tuntui tervajuonnilta, niin toiseen otteluun oli kaivettu paremmat pelihousut jalkaan ja niiden takataskussa hyvää syöttötyöskentelyä, liikettä ja iso annos rauhallisuutta. Lisäksi havainnointi vastustajan pelityylistä ja kovempi hyökkäyspään prässi pitivät pelin melkein 100% Kerhon jaloissa. Parin minuutin kohdalla Leo pisti pallon halki porilaisen ryhmittymän, Kalle päivysti oikealla laidalla, pallo haltuun ja hurja laukaus paukahti etutolppaan. Onneksi tällä kertaa pallo kimposi tolpasta veskarin selkään tms. ja siitä edelleen maaliin, ansaittu 0-1 osuma. Hetki edellisestä, pallo oikeassa nurkassa Walterin tohvelin kärjessä, namupassi keskelle tyhjään tilaan rynnäköineelle Leolle ja munkki rysään, 0-2. Karhu-Futiksen taktinen osaaminen keskittyi tämän jälkeen pääosin maalivahdin pitkään heittoon, harmittavasti yksi näistä leijaili maalin eteen ja siitä Vertin sormenpään kautta maaliin, näin siis 1-2 osuma onnenkantamoisella. Loppujakso kuitenkin oli Kerhon myllytystä ja hallintaa, lisäosumia ei syntynyt edes Walterin ja Luanin paraatipaikoista.

Toiselle jatkolle vaihdettiin Lindholm maaliin ja Vertti kärkeen, Moilasen kärsittyä nivusvamman, ei tosin tšekkiläisen sellaisen. Otso-Pallo pääsi hätyyttelemään ensin, hyvä ristipallo takatolpalle, laukaus onneksi katsomoon eikä tasoitusmaalia. Kovia pommeja tarjoillut Kalle jatkoi samalla linjalla ja täräytti hurjan kanuunan, veskari ei ehtinyt alta pois muttei myöskään saanut palloa vangittua, niinpä Vertti pyyhkäisi irtopallon verkkoon, 1-3. Kahdeksan minuutin kohdalla tuomari päätti, että porilaisten virheet ovat täynnä ja vihelsi 10m rankkarin Kerholle. Kunnes ilmeisesti vastustajan huomautus aiheesta "montako kumuloituvaa virhettä tarvitaan 10m rp:n syntymiseen, ei kai se neljäs vielä ole vaan kuudes" vaihtoi tuomion tavalliseen vapaapotkuun. Tutkapari Kalle/Vertti löysi toisensa toistamiseen, Kalle lähetti pitkän pallon vastustajien yli, Vertti otti kuulan isovarpaalla haltuun ja napautti sen etunurkasta kassiin. Pari minuuttia tästä ja porilaisille viides virhe, joka sitten olikin se maaginen raja viedä pallo kymppiin. Pallon taakse Vertti ja pallo voimalla vasempaan alanurkkaan, näin siis knalli päähän ja 1-5 taululle. Nopea 2-1 vastahyökkäys Jurosen ja Leon voimin päättyi vain tolppaosumaan. Minuutti jäljellä ja Kerholle neljäs rike ja tällä kertaa se olikin sitten syy viedä pallo kymmeneen metriin. Kuulemma kiivaahkon sananvaihdon jälkeen ja/tai siitä huolimatta tuomio pysyi vailla fair play -henkeä ja punapaita otti vauhtia pallon takana. Mutta ei auttanut, maalissa Lindholm oli kuin muuri ja opasti pallon päätyseinään ja loppuluvut 1-5 kirjattiin historian sivuille.

Erittäin vahva esitys Kerhon urhoilta. Pallo liikkui, pelaajat liikkuivat ja äly oli mukana joka hetkessä. Vastustajan tila syötiin nopeasti pois ja monesti siitä seurannut pallonriisto pysäytti vastahyökkäyksen aikeetkin. Koko ryhmä oli kuin uudestisyntynyt ja esitti sen millaista osaamista jaloista löytyy. Muutamia kirsikoita kakun päälle: Vertin hattrick, Lindholmin nollapeli, Kallen loisteliaat otteet, Luanin vahva puolustuspeli, mitä näitä ny o.

Tällä kertaa siis tulessa Voutilainen, Kalle, Leo, Arin, Lindholm, Vertti, Moilanen, Juronen, Walter ja Luan, kaikki todellakin onnistuivat ja pelasivat hienon ottelun ja tarjoilivat varmasti yleisölle mainostettua futsal-herkkua.