Futsal B-jun, P17 Futsal Ykkönen

Lieto P04 Punamusta - TPK TPK

Lietohalli

LiePa - TPK 4-8 (2-2)

Ottelu lähti käymään aavistuksen tunnustelevasti, mutta LiePa näytti nopeasti vaarallisuutensa pelaamalla muutaman kerran nätisti seinäsyötöillä Kerhon puolustuksen läpi. Bulufin miesvartiointi petti, naapuri karkasi pahantekoon, mutta maalissa "Lindholm" koppasi laukauksen. Viiden minuutin kohdalla yksinäinen kärkimies karkasi läpi katkon jälkeen ja uitti varmasti 1-0 johto-osuman. Kerho yritti nopeasti iskeä vastaan, Juronen vain täräytti Leon passista pallon yli maalin. Mutta mutta, alta minuutin päästä edellisestä osumasta lietolainen laukaus kilpistyi jälleen Lindholmiin, pallo kimpoili noin kymmeneen metriin ja sieltä kajahti tarkka kuti alanurkkaan ja 2-0 tauluun. Kerhon peliä leimasi pieni huolimattomuus, syötöt osuivat enimmäkseen vastustajan jalkaan, haltuunotot kimmahtelivat karkuun omista tohveleista ja harhautukset jäivät torsoiksi. Lietolaiset yrittivät kovasti lisäosumia, mutta tolppaan tömähtänyt vapari ja Lindholmin pari gamesaveria pitivät sininutut vain kahden maalin päässä. Hiukan alta kolme minuuttia jaksoa jäljellä, Leo sai pallon keskialueella, pienet jalkakikat ja tyylikäs laukaus alakulmaan kaupan päälle kavensi tilanteeksi 2-1. Ja vajaa minuutti tästä, Kalle näki aukon kentässä, kirmasi nuoren orhiin lailla kohti yläkertaa, käytti pallon Leolla ja seinäsyötön jälkeen sivalsi kuulan verkkoon. Tauolle siis Kerhon herätessä peliin 2-2 tilanteessa.

Tauon jälkeen Kerho painoi kaasua. Leo katkaisi keskialueella heikon syötön, pieni spurtti ja napakka kuti alanurkkaan. Ja heti kohta perään Walter uunotti pakin laittamalla pallon puikoista, sprinttasi oikealta läpi ja pisti namupassin maalin eteen, missä Juronen nautti tyhjiin 2-4 osuman. Tilanne kentällä tuntui kuumenevan ja kolmen keltaisen kortin ja muutaman vaarallisen Liedon tilanteen jälkeen kulmapotkusta pallo ajautui Vertille, joka rymisteli väkevästi kohti maalia ja vapautti Walterin maalintekoon, 2-5. Pitkä heitto tavoitti kärkimiehen lapikkaan ja tyylikäs jatko suoraan ilmasta painui Lindholmin selän taa. Ja vielä annettiin siimaa naapurille, huono syöttö keskelle (yllättävästi, onhan näistä puhuttu...) katkottiin ja pallo pussitettiin pömpeliin, 4-5. Oikeassa laidassa mellastanut Walter hoopotti jälleen itsensä vapaaksi, ajoi päätyyn ja tarjosi herkkupaikan Luanille, eikä tämän lapikas laulanut turhaan. Tässä kohtaan taisikin sitten punamustien mannapuurokattila kiehahtaa yli ja keskittyminen karkasi muille maille Kerhon pitäessä hermokontrollin päällä ja pelin hallinnan itsellään. Buluf tarjosi vetopaikan "Big Gun" Juroselle ja pallo kaivettiin seitsemännen kerran verkosta. Ja pepperonina kebabin päälle kaksikko Buluf-Juronen röyhi vaparin jälkitilanteessa maalin edessä pallon vahvasti itselleen ja "Big Gun" latoi loppuluvut 4-8 taululle.

Oma puolustuspeli ei ollut erityisen vahvaa, mutta onneksi Lindholm oli hyvässä vireessä ja napsi laukauksia kiinni hyvällä prosentilla. Lisäksi vastustajan heikko osumatarkkuus takatolpalta pelasti Kerhon useammilta takaiskuilta. Mutta toki oma vahva peli ja komea nousu kahden maalin takaa osoitti ettei mitään huutolaispoikia ole sininuttujenkaan riveissä. Lindholmin komeat torjunnat, Walterin rohkeat nousut ja tyylikkäät ohitukset, Leon tutut taikatemput ja Jurosen vahva maalineduspeli psyykkauksineen menköön tämän pelin nostoina.