20
ELO
19.00
TPK Edustus, Miesten Kolmonen

TPK - FC Inter 2  1 - 0

Yläkenttä KHT

Kerho riisti pisteet derbyssä

TPK – FC Inter/2 1 – 0 (1-0)

Torstaina käytiin yksi Turun paikallisotteluista, kun Kolmosen vakiokasvo TPK sai vieraakseen FC Inter/2, jonka tavoitteena on nousta ylemmäs. Kerho kuitenkin näytti, että ”Turun Kolmosen” voittaminen ei ole läpihuutojuttu.

Ottelun kuvio oli selkeä ja aika hyvin TPK:n käsikirjoituksen mukainen. Pallo annettiin Interille, linjaa rakennettiin 40 metristä alaspäin, tukkien keskusta ja estämällä laitapelaajien pitkät pallolliset juoksut. Inter ei päässyt ensimmäisellä puoliajalla muodon sisään, vaan hallinta pysyi noin 30 metrin etäisyydellä TPK:n maalista.

Kerho pyrki iskemään vastaan ja ensimmäisen kerran tällä kaudella avauksessa ollut Marno Lastula pääsikin maukkaasti mukaan peliin. Ensimmäinen läpiajo päätyi laukaukseen noin puoli metriä ohi. Toinen hyvä yritys tuli, kun Tomi Kiiski lähetti laidaltaan oivallisen pallon puolustuksen selustaan. Marnon laadukas pusku alaspäin päätyi kuitenkin Interin maalissa pelanneen Onni Sillanpään venytyksen jälkeen kulmaksi.

Ottelun ainoa maali syntyi, kun pallo pelattiin Mikael Sibakoville keskiympyrän paikkeille, häneltä käännös ja vapauttava syöttö Marnolle. Vastustaja oli vierellä, mutta laadukas sijoitus takanurkkaa kohti vei kotijoukkueen johtoon, 1-0, 44 min.

Erittäin positiivista oli, että Kerhon vastahyökkääminen ei perustunut roiskimiseen, vaan suurin osa lähti riiston jälkeisestä tilanteesta pystyyn maatapitkin tai laadukkaalla syötöllä. Tässä onnistuivat erityisesti akseli Samuel ja Mikael Sibakov. Samppa on siirtynyt ryhmityksessä junioriaikaiselle topparin paikalle ja pelasikin ylivertaisesti.

Toinen jakso muodostui sitten kamppailuksi, jossa Inter yritti välillä jopa epätoivoisesti murtautumaan maalipaikoille, siinä kuitenkaan onnistumatta muutamaa paikkaa lukuun ottamatta . Kerhon maalissa Vellu Maunila joutui muutaman vaarallisen pallon ottamaan kiinni. Interillä oli myös pari vaparia aivan 16 metrin viivalta, mutta toinen helposti Vellun näppeihin ja toinen pari metriä yli-ohi.

Kerhon pelaajista Marnon ja Sampan lisäksi erityisen maininnan ansaitsee Iiro Fager. Tämä juoksukone onnistui hänelle vähän vieraammalla laitapakin tontilla loistavasti pimentämään Interin vaarallisen Hushyar Aftabin. Muutenkin koko pelaajisto ansaitsee kyllä kiitoksen taktiikan noudattamisesta ja hyvästä loppuun asti taistelusta.

Seuraavaksi onkin sitten vastassa Peimari United vieraissa. Saas nähdä mitä sieltä on tuotavaa!

Kerho Kehrää!

Tilastot

1 - 0

FC Inter 2
(1-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi