TPK - TOVE  5 - 1

Yläkenttä KHT

Kerho palasi voittokantaan - Mikael Sibakoville hattutemppu

TPK – ToVe 5 -1 (3 – 0)

Kerho palasi voittojen tielle, kun se otti tärkeän voiton Yläkentällä ToVesta. Joukkueen yhtenäinen tekeminen oli selvästi parempaa kuin viime otteluissa, vaikka Kerho joutui otteluun poissaolojen myötä siipirikkoisena. Viime vuonna Marno Lastula osui ToVea vastaan kolmesti samassa ottelussa ja tällä kertaa oli Mikael Sibakovin vuoro toistaa temppu.

Kerhon prässipeli oli ottelussa selkeämpää ja se toimikin paremmin ja toi myös tulosta ensimmäisessä ja toisessa maalissa. Ottelu alkoikin hyvin kun Joona Forsström pääsi karkaamaan läpi, hyvän prässinsä ansioista, ja sijoitti yläriman kautta pallon maaliin, 1-0, 7 min.

Toinen maali syntyi hieman samalla tavalla kun ensimmäinen. Pitempi korkea pallo, johon Mikael Sibakov meni prässäämään ToVen puolustusta. Sibakov ehti palloon ennen ulos tullutta ToVen maalivahtia, pystyi tämän kiertämään ja laukomaan pallon tyhjään maaliin, 2-0, 25 min.

Ottelun jonkinlainen sinetti ja Kerhon hyvän ensimmäisen puoliajan kruunasi kolmas maali, juuri ennen puoliaikaa. Pirteästi vasemmalla laidalla pelannut Joonas Lehtonen leikkasi sisään rangaistusalueen kulmalta ja sijoitti pallon upeasti oikeaan yläkulmaan, 3-0, 45 min.

Toisella puoliajalla intensiteetti hieman katosi verrattuna ensimmäiseen ja myös ToVe sai hieman enemmän pallonhallintaa itselleen. ToVe onnistuikin kaventamaan, kun Kalle Marttila teki 3-1, 77 min. Kerho ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan löi käytännössä heti aloituksesta luun kurkkuun, kun ottelun hahmo Mikael Sibakov kasvatti jälleen eron kolmeen maaliin, 4-1, 78 min.

Ottelun mahdollisesti hienoin maali nähtiin kun 90 min oli jo täyttynyt. Mikael Sibakov kruunasi hienon iltansa hattutemppuun. Pallo haltuun noin 20 metristä, käännös, pieni tikki ja komea laukaus etu yläkulmaan, 5-1, 90 min. Maalivahdilla ei tähän laukaukseen ollut mitään mahdollisuutta.

Kokonaisuutena Kerhon peli oli selvästi parempaa ja pirteämpää kuin kahdessa edellisessä ottelussa ja se palkittiin voitolla. Poissaoloja oli paljon, varsinkin puolustuksessa, mutta pelaajisto kentällä ei antanut sen näkyä. Ensimmäistä otteluaan toppariparina pelannut Samuel Sibakov ja Joosu Hertsi onnistuivat hyvin.

Tästä on parempi jatkaa ensi viikolle, jolloin perjantaina vastaan asettuu Salossa paikallinen Wilpas. Kerho Kehrää!