Turun Pallokerho ry

Toimintasuunnitelma kaudelle 1.11.2021 – 31.10.2022


Varsinainen toiminta


Strategiansa mukaisesti Turun Pallokerho on perinteikäs ja elinvoimainen jalkapallon

kasvattajaseura sekä futsalin erikoisseura. TPK tarjoaa kasvatus-, harrastus- ja kilpailutoimintaa eri

taustoista tuleville lapsille, nuorille ja aikuisille. Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien

järjestäminen tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti on seuran toiminnan perusta ja keskeinen tavoite.


Tulevalle toimintakaudelle määritellään kaksi merkittävää kehityskohdetta

- seuran strategian päivitystyö tullaan aloittamaan kuulemalla seuran jäsenistöä eli pelaajia, joukkueiden toimihenkilöitä, pelaajien huoltajia jne.

- seuran saaman Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratuen mahdollistama hanke käynnistyy ja harrastekerhotoimintaa kehitetään pilotin pohjaltaJalkapallo

Seuralla on juniorijoukkueet ikäluokissa 2002–2004, 2005–2007, 2008, 2009 sekä 2010–2011. Joukkueet pelaavat tulevalla kaudella Palloliiton alueellisissa sarjoissa.

Tavoitteena on ensisijaisesti edistää TPK:laista pelitapaa ja tarjota mahdollisuus kehittyä niin henkilökohtaisella tasolla kuin osana joukkuetta. Tulokselliset tavoitteet joukkueet asettavat itse.


Miesten edustusjoukkue pelaa Lännen Kolmosessa, TPK 2 Vitosessa ja TPK 3 Kutosessa.

Edustusjoukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka erittäin kovatasoisessa Kolmosessa.

Joukkueen valmentajana toimii Eemi Ruuska.


Joukkueet harjoittelevat talvella kaupungin osoittamissa sisäliikuntapaikoissa, Impivaaran jalkapallohallissa, ja kaupungin ulkokentillä. Näiden lisäksi ostetaan harjoitteluvuoroja sisäliikuntahalli Lähi-Tapiola Areenasta 3,5 tuntia viikossa. Kesäaikana harjoittelu tapahtuu kaupungin kentillä.


Seuran päätapahtuma on Kupittaan nurmikentillä pelattava Soccer Cup 18.-19.6.2022.


Futsal


Edustusjoukkue pelaa miesten Futsal Liigassa kaudella 2021–2022. Joukkueen tavoite on säilyttää sarjapaikka. Joukkuetta valmentaa Tuomas Vainio. Juniorijoukkue 2003–2004 pelaa valtakunnallista Futsal U-19 liigaa. Lisäksi muita juniorijoukkueita pelaa futsalia Palloliiton alueellisissa sarjoissa.


Tammikuussa 2022 järjestetään Futsal Cup Kupittaan Palloiluhallissa.


Valmennus


Seuran valmentajia koulutetaan kauden aikana osana valmennuksen kehittämistä. Valmennuspäällikkö vastaa koulutustarpeiden kartoituksesta. Juniorijoukkueiden määrän kasvaessa tarve toimihenkilöille lisääntyy. Erityisesti uusien valmentajien rekrytoiminen ja nykyisten osaamisen kehittäminen on yksi valmennuspäällikön keskeisiä tehtäväalueita. Valmentajien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset.


Talous


Seuran talous perustuu pelaajilta kerättäviin seuramaksuihin, Turun kaupungin toiminta-avustukseen, jäsenmaksuihin ja yhteistyösopimuksiin. Tärkeitä varainhankintakeinoja ovat seuran järjestämät tapahtumat ja turnaukset, joista suurin yksittäinen tapahtuma on Soccer Cup -turnaus kesäkuussa. Seura on velaton.


Kaikki seuran ja joukkueiden rahaliikenne hoidetaan seuran y-tunnuksen alle avattujen Turun Seudun Osuuspankin pankkitilien kautta. Kirjanpito hoidetaan seuran osalta seuratyöntekijän ja rahastonhoitajan toimesta ja joukkueiden osalta joukkueiden rahastonhoitajien toimesta.


Kauden 2022 alusta seurassa ryhdytään jakamaan tukea vähävaraisille sitä tarkoitusta varten perustetun rahaston kautta.


Hallinto


Hallinnosta vastaa johtokunta. Johtokunta valitaan sääntöjen mukaisesti vuosikokouksessa. Eri vastuuhenkilöiden toimenkuvat määritellään selkeästi ja tehtäviin nimetään vastuulliset toimintavuoden alussa.


Seuratyöntekijä hoitaa johtokunnan ohjauksessa laskutusta ja reskontraa, varaa harjoitusvuorot, hoitaa pelipassi- ja vakuutusasiat sekä osallistuu tapahtumien järjestämiseen. Seuran taloudesta vastaava johtokunnan jäsen on seuratyöntekijän lähiesihenkilö.


Seuralla oli 31.10.2021 noin 350 jäsentä. Jäsenmäärä on pysynyt samana vuoden takaisesta.


Tiedotus ja viestintä


Tiedotus hoidetaan JoPox-järjestelmän kautta. Järjestelmä yhdistää seuran ja joukkueiden kotisivut, kalenterit ja henkilörekisterit sekä ulkoisen tiedottamisen. Seuralla on Facebook-tili, jossa julkaistaan aktiivisesti seuran ja joukkueiden kuulumisia. Sisäistä tiedotusta hoidetaan myös Whatsapp-ryhmissä.Turussa 28.10.2021


Sanna Veijalainen

puheenjohtaja