Kerholle kolmas kotitappio Futsal-Liigassa
Julkaistu: 25.10.2021 00.00

Lauantaina 23.10 TPK pelasi toisen kotiottelun runsaan viikon sisään ja tällä kertaa vieraaksi saapui Valkeakoskelta Mad Max. Ottelusta tuli juurikin niin vauhdikas mitä ennakkoon Kerho leirissä ennustettiin.

Kerhon prässi toimi erinomaisesti ja eivätkä vieraat saaneet omaa pallollista peliä rullaamaan kuin hetkittäin. Kotijoukkue siirtyi isännän ottein nopeasti 2-0 johtoon, kun Atte Ekholm viimeisteli kaksi maalia 6. ja 9. minuutin kohdalla. Tässä vaiheessa näytti, että kotijoukkue tulee viemään peliä todenteolla.

Vieraat saivat kuitenkin harmittavan helposti kavennuksen, kun vain kahdeksan sekuntia oli kulunut Kerhon toisesta osumasta. Sivurajasta pallo maaliin Kerhon omasta pelaajasta ja tulostaululle lukemat 2-1.

Vain kymmenen sekuntia vieraiden ensimmäisen osuman jälkeen Kerho oli taas lähellä maalitekoa. Kari-Pekka Koivusen veto kimposi maaliviivalta omasta pelaajasta pois. 13 minuutin kohdalla vieraat pääsivät tasoittamaan pelin 2-2- vajaasti puolustetun vapaapotkun jälkeen. Mika Jussila sai siirtää tyhjiin Justus Kunnaksen erinomaisen syötön.

Kerholla oli muutama mahdollisuus siirtyä vielä johtoon, mutta Aleksi Pennasen huippupelastukset pitivät lukemat 2-2 tauolle mentäessä.

Toinen puolisko jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Kerho oli hieman hallitsevampi osapuoli, mutta Maxit teki maalit.

21 minuutin kohdalla Kunnas pääsi sutaisemaan pienestä kulmasta pallon sisään ja 25min kohdalla pallo lirui suoraan kulmasta maalivahdin kautta sisään. Tilanne 2-4 Kerho jatkoi paineen antamista, mutta maaleja ei syntynyt. TPK:n pallon menetyksen jälkeen Mikko Heritty siirsi jo 2-5 vieraat johtoon ja ratkaisua oli aistittavissa.

Kerho otti käyyttöön lentävän maalivahdin, mutta heti alkuun vastustajan maalivahti Pennanen kruunasi iltansa ja veti pallon tyhjiin. Tulostaululla nyt jo lukemat 2-6. Pian tämän jälkeen Kerho pääsi hakemaan kavennusosumaa, kun pallo vietiin pilkulle käsivirheen johdosta. Joona Forsström pallon taakse ja varmasti peliväline maaliin.

Kerho jatkoi lentävällä ja Koivunen kavensi 4-6 kun reilu 2 minuuttia oli vielä jäljellä. Jaakko Ahokas lopetti kuitenkin Kerhon pyristelyn minuutti ennen loppua ja iski tyhjiin 4-7 loppulukemat.

Tappiosta huolimatta satapäiselle yleisölle tarjottiin viihdyttävä ja vauhdikas peli.

"Tänään meidän pallollinen peli sekä prässi oli sillä tasolla millä sen pitäisi olla jatkossakin. Luotiin hyvä määrä tilanteita ja saatiin vastustajan pelaaminen vaikeaksi. Siihen täytyy olla tyytyväinen. Kun taas otetaan mukaan maalinteko sekä omaan päähän päästetyt maalit, niin ei voi hirveästi riemuita. Virheitä tulee aina, mutta samaan peliin ei voi näin paljoa tulla jos mielii pisteitä ottaa. Näistä kuitenkin opitaan koko ajan ja hienoa nähdä, että meidän peli on kehittynyt koko ajan. Jossain kohtaa niitä pisteitäkin alkaa tippumaan. Parasta kuitenkin nähdä pelaajien työmoraali ja sitoutuminen tappion hetkilläkin. Se varmasti palkitaan jossain kohtaa isomminkin." kommentoi päävalmentaja Tuomas Vainio pelin jälkeen.