Miesten edustusjoukkueen kausiennakko
Julkaistu: 06.04.2023 13.08

Miesten edustusjoukkueen kausiennakko

Edustuksen kausi alkoi taas tuttuun tapaan talvisella Kupittaalla tammikuun alussa. Tänä vuonna olosuhteet olivat kohtalaiset ja vain muutamia tapahtumia jouduttiin perumaan sääolosuhteiden vuoksi. Pelaajaryhmässä näytti heti alkuvuoden aikana tapahtuman jonkin verran muutoksia. Muutamat runkomiehet poistuivat, ja muutamille vähemmän aktiivisille realisoitui nykyisen Kolmosen vaativan yhä enemmän ja enemmän satsaamista sekä joukkueena että henkilökohtaisella tasolla. Erityisesti kerhoikoni Arttu Lehtosen lopettaminen sekä muutamat kaudet Kerhon tehokkaimpana pelaajana häärineen Andre Zayan poislähtö näyttivät jättävän loven tulevan kauden runkoon.
Kerhon vetovoima oli onneksi loistavaa myös tulijoiden osalta, sillä esimerkiksi Aleksi Tuominen ja Sami Niittysalo kykenee täysin paikkaamaan Artun ja Andren isot pelilliset saappaat heidän pelipaikoillaan. Muut uudet vahvistukset (Eetu Kaukinen, Muhanad Mahdi, Rinor Peci, Zenel Halilaj, Arman Khosravi sekä Jeremias Lindfors) lisäävät kilpailua muille pelipaikoille, mikä toivottavasti aiheuttaa peleissä positiivista päänvaivaa kokoonpanon suhteen. Mielenkiintoista on myös nähdä pystyvätkö TPK:n junioreista nousseet Eetu Lehtonen ja Antti Karvonen lyömään läpi heti ensimmäisellä kaudella aikuisten peleissä.

Koko alkuvuosi on treenattu hyvällä intensiteetillä ja myös taktisten kuvioiden läpikäynti tuotiin ajoissa mukaan treeneihin. Harjoituspelit ovat sujuneet vaihtelevalla menestyksellä, mutta jokainen niistä on tuonut roimasti taktista oppia ja lisänäkemystä joukkueen sisällä siitä, millainen Kerho marssii kaudelle 2023.
Ensimmäinen todellinen testi pelattiin jo helmikuun lopulla, jolloin Suomen Cupin arvonta toi sen kuuluisan ”kaikki muut käy paitsi reissu Ahvenanmaalle” –vaihtoehdon. Rankkareilla tullut tappio Ålandia vastaan oli kirvelevä ja sattui, mutta samalla se oli kurinalaisin, yhtenäisin ja taktisesti kypsin Kerho mitä viime vuosina ollaan nähty. Tästä on ollut siis hyvä jatkaa alkukautta ja ottaa lisäaskeleita vieläkin eteenpäin.

Tällä kaudella Kerho pääsee avaamaan kauden rakkaalla Urheilupuiston Yläkentällä ja pelaamaan lähes kaikki ottelunsa siellä toisin kuin viime kaudella, jolloin kevät jouduttiin pelaamaan ”evakossa” Yläkentän remontin takia. Yläkenttä takaa hyvät puitteet ottelutapahtuman järjestämiselle ja tähän seurassa on panostettu tulevalle kaudelle etenkin juniorijoukkueiden vahvalla tuella. Koko pitkä talvi on kuitenkin tehty töitä sen eteen, että suurimmat hurraa-huudot kohdistuvat itse pelikentälle. Kolmosen kausi käynnistyy, kun kauden ensimmäisessä ottelussa Kerhoa vastaan asettuu MaPS Yläkentällä 13.4 klo 19:30. Kevät on siis täällä, joten oikein hyvää futiskautta kaikille.

!!Kerho kehrää!!

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi