Valmennuspäällikön mietteitä tulevasta kaudesta
Julkaistu: 17.03.2023 20.06

Valmennuspäällikön mietteitä tulevasta kaudesta

Kauden aloitukseen on enää aikaa noin kuukausi. Kävimme kyselemässä joukkueemme vastuuvalmentajalta, Turun Pallokerhon valmennuspäällikkö Petteri Rouhikolta joukkueemme kevään kuulumisia. Kuluneen talven harjoitteluolosuhteet ovat hänen mukaansa olleet erinomaiset.

- Olemme päässeet treenaamaan kolme kertaa viikossa lämpimässä hallissa. Joka torstai on harjoiteltu 11 vs. 11 peliä, ja talven aikana moni pelaaja onkin kehittynyt paljon. Erityisesti olemme löytäneet pelipaikkakohtaisia rooleja, joita on omaksuttu hyvin, kertoo Rouhikko joukkueen talviharjoittelusta.

Harjoittelu on tuonut joukkueelle myös useita onnistumisia.

- Voimme olla tyytyväisiä kehitykseen. Voitimme futsalsarjamme lohkon sekä ihan pian päättyvän Maskun talvisarjan. Myös Peimari-Liigasta saimme hyviä tuloksia, Rouhikko summaa.

Kuluneen talven aikana on tapahtunut pieniä muutoksia niin pelaajien kuin valmennuksenkin osalta. Vaikka pelaajien määrä on iso, löytyy valmennukseen hyvin monipuolista osaamista.

- Meille on siirtynyt muutamia pelaajia muista turkulaisista seuroista. Valmennuksen suhteen taas olemme sikäli onnekkaassa tilanteessa, että hyvähenkisessä valmennustiimissämme on monta sitoutunutta tekijää: Eero Salo ja Mirko Peltonen ovat vetäneet kuluneena talvena fyysisen puolen harjoituksia, joilla on lisätty erityisesti lähtönopeutta ja peruskuntoa. Jarno Narkaus on taas keskittynyt teknisten harjoitteiden läpiviemiseen, ja Markku Hietanen peruspelaamiseen. Lisäksi joukkueemme apuvalmentajana toimii Server Ahmedpoor, sanoo Rouhikko.

Tulevalle kaudelle joukkue lähtee P14-sarjaan kahdella peliryhmällä: toinen pelaa Kakkosta ja toinen Kolmosta. Rouhikon mukaan molemmista odotetaan hyviä pelejä:

- Lähdemme haastamaan muita joukkueita. Tavoitteena on osata pelata peliä joukkueena. Tätä olemme päässeet jo hyvin harjoittelemaan 11 vs 11 peleissä, ja kevään aikana on vielä tulossa treenipelejä.

Muita tulevan kauden odotetuimpia tapahtumia ovat isot turnaukset – erityisesti seuran oma turnaus Turku Soccer Cup 2023 sekä kansainvälinen turnaus Tartu Culture Cup Tartossa Virossa.

- Valmennuskin odottaa turnauksia kovasti. Tiedossa on kovia matseja, myös fyysisesti, toteaa vastuuvalmentaja.

Tulevaan kauteen lähdetään siis odottavaisin, innokkain ja luottavaisin mielin niin valmennuksen kuin pelaajienkin osalta. Samat tunnelmat on varmasti myös kentän laidalla huoltojoukoilla ja tukijoilla. Tervetuloa mukaan kannustamaan!

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi