2009 ikäluokan valmennustiimi täydentyy
Julkaistu: 09.11.2023 17.40

2009 ikäluokan valmennustiimi täydentyy

2009 ikäluokan valmennustiimi täydentyi uudella vastuuvalmentajalla, kun joukkue sai kauden 2023-2024 kynnyksellä valmentajakseen Samuli Salmisen.

27-vuotias Samuli on kotoisin Kaarinasta, ja hänellä on takanaan myös pitkä pelaajaura.

- Aloitin jalkapallon harrastamisen 4-vuotiaana. Nappulavaiheen pelasin Paraisilla, jonka jälkeen siirryin KaaPoon. B-juniori vaiheen jälkeen siirryin pelaamaan 5.divaria Kaarinan Palloseuraan. Nyt olen pelaajana mukana Kuuvuoren Laakissa, Samuli kertoo.

Valmentamisestakin on ehtinyt kertyä monipuolista kokemusta. Hän aloitti valmentamisen alkuvuodesta 2018 Kaarinan Nappuloissa.

- Ensimmäisen kauden loppuun olin mukana apuvalmentajana P09/10 syntyneiden joukkueessa, jonka jälkeen seuraavat kolme vuotta vastuuvalmentajana P08/09 joukkueessa. Viimeiset kaksi kautta olen valmentanut naisten harrastejoukkuetta KaaNassa ja tehnyt seurassa valmennuskoordinaattorin tehtäviä, kertoilee Samuli valmentajapolustaan.

Kokemuksen lisäksi uudelta valmentajalta löytyy UEFA C -tason valmennuskoulutus. Kysyimmekin, millä mielellä työ joukkueen kanssa alkaa.

- Mielenkiinnolla lähden mukaan vanhempien poikien joukkueeseen. 11v11 maailma on itselle tuttu vain pelaajana, joten pääsen haastamaan itseäni ja osaamistani valmentajana. Nyt pääsen käytännössä hyödyntämään suorittamani UEFA C -valmentajakoulutuksen oppeja poikien kanssa. Odotan innolla alkavaa kautta, uusi valmentaja toteaa.

Osaava valmentaja tuo varmasti uutta myös nykyiseen, jo olemassa olevaan valmennusosaamiseen. Joukkueen valmennustiimi täydentyy nykyaikaisella valmentajalla, joka pyrkii tukemaan jokaisen pelaajan kehittymistä.

- Tuon joukkueeseen innostuneen, jokaista kehittävän ja motivoituneen valmentajan. Pyrin tuomaan erilaisia ja monipuolisia harjoitteita pelaajille. Jokaiselle pelaajalle haastetta ja onnistumisia omalla tasollaan, vastaa Samuli kysyttäessä hänen tuomisistaan joukkueelle.

Valmennuksen hän näkee nimenomaan yhteistyönä.

- Valmennukseen haluan tuoda suunnitelmallisuutta, analyyttistä otetta ja yhdessä tekemistä. Tärkeää on keskusteleva valmennustiimi, jossa tehdään yhdessä sekä kannustetaan ja kehitetään toisiamme, hän sanoo.

Jalkapallo täyttää uuden valmentajan vapaa-ajan, josta suurin osa kuluu jalkapallon parissa katsojana, pelaajana ja valmentajana. Myös tuomarina toimiminen sekä muun urheilun seuraaminen kuuluvat luotsin ajanvietteisiin. Kiinnostuksen kohteita löytyy myös urheilun ulkopuolelta:

- Aloitin tuomaroinnin keväällä 2023. Seuraan urheilua laajasti, jalkapallon lisäksi muun muassa golfia ja jääkiekkoa. Rikos- ja sotakirjallisuus sekä elokuvat kiinnostavat myös. Lisäksi irtokarkkialennusten bongaus käy harrastuksesta, hän kertoo.

Lämpimästi tervetuloa joukkueeseemme, Samuli!

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi