TPK09 Tartu Culture Cup -turnauksessa
Julkaistu: 16.08.2023 10.16

TPK09 Tartu Culture Cup -turnauksessa

TPK09 kävi elokuun alussa kahden joukkueen voimin Tartu Culture Cup -turnauksessa. Matka oli mukava ja antoisa, joukkueen ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka. Vastassa oli tosi kovia joukkeita Virosta, Suomesta ja Latviasta, joten kärkisijoille ei tällä kertaa ylletty. Kuitenkin molemmat joukkueet pelasivat hyviä pelejä ja paransivat suorituksia turnauksen edetessä.

Matkaan lähdettiin aamutuimaan 2.8. Valtasen liikenteen bussilla. Kuljettaja Sauli oli kanssamme koko turnausreissun ajan, ja hyvä niin, koska kahden joukkueen ja 45 henkilön liikuttelu peleihin ja lounaille tapahtui lähes minuuttiaikataululla. Suomenlahti ylitettiin m/s Finlandialla, jonka aamiaisbuffetin voimin päästiin melkein Tarttoon saakka. Tartossa majoituttiin Hotel Tartussa, josta oli helppo lähteä katselemaan kaupunkia ja shoppailemaan, mutta kävipä muutama meistä hotellin takana sijaitsevassa Ahhaa-tiedekeskuksessakin. Turnausfiilikseen päästiin avajaiskulkueessa, jota johti soittokunta. Avajaisseremonioiden yhteydessä TPK:n pelaaja luki suomenkielisen reilun pelin sitoumuksen. Kaikkiaan turnaukseen osallistui yli tuhat pelaajaa kuudesta maasta.

Pelaajia meillä oli matkassa 35 ja kaikki TPK valkoisen ja TPK sinisen pelit pelattiin Põllun nurmikentällä. Sekä kentän koko ja kunto että tuomarityöskentely herättivät keskustelua. Vastustajat Tartosta, Tallinnasta, Riikasta, Tampereelta ja Vantaalta olivat kovia, mutta molemmat joukkueet suoriutuivat hyvin omalla tasollaan ja aika paljon ylikin. Periksi ei annettu ja viimeiseen pillin vihellykseen saakka taisteltiin, mutta sijoitukset jäivät silti sarjan häntäpäähän. Siitä huolimatta peleistä nautittiin täysillä ja kasvoilla loisti pikemminkin hymyjä kuin pettymyksen kyyneleitä. Ehkä hauskin ja tunteikkain peli pelattiin TPK sinisen ja TPK valkoisen välillä, ja tiukka vääntö päättyi lopulta tasapeliin.

Kiitokset kaikille pelaajille, valmentajille ja joukkueenjohtajille. Kiitokset myös upealle kisaturistijoukolle, joka saapui meitä kannustamaan <3
Kaikkia meitä tarvittiin upealla turnausreissulla!

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi