Jose Ikonen jatkaa Turun Pallokerhon päävalmentajana
Futsal EdustusJulkaistu: 20.02.2024 15.36

Jose Ikonen jatkaa Turun Pallokerhon päävalmentajana

TPK:n päävalmentajana Futsal-Liigassa kaudella 2024-2025 jatkaa Jose Ikonen. Sopimus sisältää myös option jatkokaudesta 2025-2026. Jyväskylästä kotoisin oleva Ikonen ehti pelata Kerhossa puolikkaan kauden ajan ennen kuin otti turkulaisryhmän komentoonsa keväällä 2022 ja on siitä lähtien toiminut joukkueen päävalmentajana.

Ikonen on tyytyväinen seuran kanssa aikaisessa vaiheessa syntyneeseen jatkosopimukseen.

"Jatkosopimuksen tekeminen oli lopulta melko helppo päätös, sillä meillä on nousujohteinen projekti käynnissä, jota haluan jatkaa. Olen tyytyväinen siihen, että päästiin nopeasti seuran kanssa yhteisymmärrykseen, koska nyt voi rauhassa suunnitella toimintaa myös pidemmällä ajatuksella ja tavoitteilla."

Myös TPK:n puheenjohtaja Sanna Veijalainen on tyytyväinen Ikosen kanssa tehtyyn jatkosopimukseen.

"Jose on tehnyt hyvää työtä liigajoukkueen lisäksi myös miesten kakkosjoukkueen ja seuran juniorityön hyväksi. Futsal UEFA B-koulutuksen suorittaminen on nostanut sekä edustusjoukkueen, että seuran muiden joukkueiden tasoa ja laatua. Hänellä on ollut ja on jatkossa iso merkitys muunmuassa Liigassa pelaavien juniorijoukkueiden ja LTU:n kanssa tehtävän yhteistyön kehittämisessä."

Kaksi edellistä kautta sarjassa säilymisestä taistellut TPK on kaudella 2023-2024 on koko ajan parantanut otteitaan ja kisaa nyt paikasta maaliskuun lopussa alkavissa pudotuspeleissä.

"Kausi on mennyt tähän asti hyvin, mutta kauden tärkeimmät pelit ovat vasta edessä. Viiden viimeisen runkosarjamatsin tavoitteena on kehittää edelleen omaa pelaamistamme ja saada joukkue sellaiseen iskuun, että olemme valmiit mahdollisiin pudotuspeleihin. Alunperin tavoitteenamme oli päästä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen runkosarjasta jatkoon ja kahdeksan parhaan joukkoon, mutta nyt keskitymme siihen, että voimme edetä keväällä vielä pidemmälle." Ikonen summaa.

Toisella kokonaisella liigakaudellaan päävalmentajana Ikonen kokee olleensa valmiimpi auttamaan joukkuetta menestymään, mikä on näkynyt parantuneissa tuloksissa.

"Tälle kaudelle olemme saaneet myös loistavan valmennustiimin kasaan, mikä on helpottanut omaa työtäni paljon. Hyvä tiimi ympärillä on antanut minulle mahdollisuuden keskittyä vain päävalmentajan tehtäviin ja jakamaan vastuuta valmennuksesta."

Vaikka jatkosopimus on jo tehty, Ikonen ei halua liiaksi vielä miettiä tulevaa.

"Olemme valmennustiimissä joitain ajatuksia vaihtaneet ensi kauteen liittyen, mutta en halua itse miettiä sitä vielä liikaa. Keskittymisen täytyy pysyä nyt ensisijaisesti päivittäisessä tekemisessä ja kevään tärkeissä otteluissa."

Kevätkierroksella TPK on onnistunut haastamaan sarjan kärkijoukkueita, kun tammikuun lopussa joukkue taipui FC Kemille vasta voittomaalikilpailussa ja viime viikonloppuna voittomaalikilpailu päättyi turkulaisten voittoon Vieska Futsalia vastaan.

"Hyvät otteet kärkijoukkueita vastaan ovat luoneet uskoa mahdollisia tulevia pudotuspelejä varten. Peleissä kärkijoukkueita vastaan on näkynyt meidän joukkueena kasvu erityisesti henkisellä puolella. Enää emme kumartele sarjan tähtipelaajia vaan olemme oppineet olemaan tarpeeksi kovia kentällä."

Myös seuran puheenjohtaja Sanna Veijalainen odottaa innolla kevään pelejä.

"Kotipeleissä on ollut hieno tunnelma kuluvalla kaudella. Toivottavasti pääsemme nauttimaan Futsal-Liigan pudotuspeleistä Turussa ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen. Samalla työ ensi kautta varten jatkuu ja seuralla on yhdessä Josen kanssa jo suunniteltuna monenlaista ensi kautta varten. Seura täyttää 90 vuotta vuonna 2025 ja tämä tulee näkymään myös futsalissa."

TPK:lla on Futsal-Liigan runkosarjassa jäljellä vielä viisi peliä, kolme kotikentällä Samppalinnan palloiluhallissa ja kaksi vieraskentällä. Tulevana sunnuntaina 25.2 klo 13.15 turkulaiset isännöivät Turussa hallitsevaa suomenmestaria Kampuksen Dynamoa, joka myös taistelee paikasta pudotuspeleissä.

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi