​TPK vahvistaa valmennusryhmäänsä
Julkaistu: 02.10.2023 12.38

​TPK vahvistaa valmennusryhmäänsä

Päävalmentaja Jose Ikosen valmennusryhmä vahvistuu, kun turkulaisille futsalin ystäville tuttu Miika Mendolin tekee paluun Kerhoon.

Mendolin toimi Kerhon valmentajana Ykkösessä kausilla 2019-2020 ja 2020-2021 ja oli mukana nostamassa turkulaisia takaisin Futsal-Liigaan. Tämän jälkeen siviilityöt veivät Mendolinin pääkaupunkiseudulle ja myöhemmin hän liittyi mukaan GFT:n valmennusryhmään. Ensimmäisellä kaudellaan GFT:ssä "Mendo" luotsasi espoolaiset hopea-mitaleille ja toisella kaudellaan ryhmä taipui pronssi-ottelussa Akaa Futsalille.

Siviilityö ja Vantaalla asuminen rajoittavat jonkin verran Mendolinin mahdollisuuksia olla mukana Kerhon treeneissä ja peleissä paikan päällä, mutta valmennusryhmä tulee olemaan yhteyksissä päivittäin.

Päävalmentaja Ikonen kertoo, että Mendolinin rooli on toimia valmennuksen apuna ja tukea päävalmentajaa peleihin valmistautumisessa.

"Käytännössä siis pelitaktiikan valinnassa ja tulevaan vastustajaan perehtymisessä. Silloin kun "Mendo" on mukana treeneissä, niin hänen on tarkoitus vastata harjoitusten vetämisestä, jolloin minä pääsen tarkkailemaan peliä sekä pelaajia vähän eri tilanteesta."

Ikonen ja Mendolin tutustuivat paremmin viime kaudella ja kävivät paljon keskusteluita peleistä sekä tulevista vastustajista.

"Näiden keskustelujen kautta huomasin meillä olevan melko samanlaiset ajatukset miten halutaan futsalia pelata. Olen kuullut positiivista palautetta pelaajilta "Mendosta" siltä ajalta, kun hän oli Kerhossa päävalmentajana, mikä merkitsee tietysti paljon. Näiden seikkojen perusteella uskon, että yhteistyömme tulee sujumaan." Ikonen sanoo.

"Pyrin olemaan paikan päällä mahdollisuuksien mukaan ja antamaan tukeni valmennusryhmälle ja pelaajille. Näen tässä porukassa valtavan potentiaalin ja nyt lähdetään tekemään töitä, että se saataisiin mahdollisimman nopeasti ulosmitattua." Mendolin kertoo itse ja jatkaa "Siisti homma lähteä viemään turkulaista junaa kohti kevään pleijareita!"

"Haluan kiittää seuraa siitä, että olemme saaneet lisää resursseja valmennukseen. Todella hyvä saada lisää osaavia ihmisiä mukaan valmennusryhmään." päävalmentaja Ikonen vielä kiittelee seuraa parantuneista resursseista.

Päävalmentaja Jose Ikosen valmennusryhmä koostuu tällä hetkellä valmentaja Miika Mendolinista, valmentaja Tuomas Vainiosta, maalivahtivalmentaja Marko Laaksosesta sekä fysiikkavalmentaja Laura Vuoristosta.

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi