TPK09 -joukkueen valmennustiimiin vahvistusta
TPK 2009Julkaistu: 26.11.2023 20.11

TPK09 -joukkueen valmennustiimiin vahvistusta

TPK09 -joukkueen valmennustiimiin vahvistusta

Turun Pallokerhon 2009 ikäluokan joukkueen valmennustiimi sai marraskuussa vahvistusta TPK A-junnujen pelaajasta, 17-vuotiaasta turkulaisesta Aarne Sainiosta. Nuori valmentaja on pelannut itse jalkapalloa aivan pienestä saakka: Aarnen pelaajaura alkoi neljävuotiaana Turun Nappulaliigassa, josta hän yksitoista vuotiaana siirtyi TPK:n riveihin.

Vaikka kyseessä on Aarnen ensimmäinen varsinainen valmentajapesti, on hänelle kertynyt tietämystä ja kokemusta sekä jalkapallosta että ohjaustoiminnasta.

- Ajatus valmentamisesta syntyi viime kesänä, jolloin olin pitämässä seuran kesäkerhoa. Kerho antoi hyvää kosketusta ohjaustoimintaan, hän kertoo valmennuskiinnostuksensa syttymisestä.

TPK09 valmennustiimiin Aarne päätyi lopulta seuran pyynnöstä.

- Ilmaisin mielenkiintoni valmentamiseen seurajohdolle. Muutama viikko sitten minua pyydettiin mukaan 2009 ikäluokan valmennustiimiin ja lähdin heti, hän toteaa.

Valmentamisessa Aarnea kiinnostaa työskentely motivoituneiden pelaajien kanssa. Joukkueen yhteinen kehittyminen ja sitä kautta myös pelien voittaminen ovat nekin motivoivia kannustimia valmennukselle.

Mitä itsekin vielä pelaajapolkuaan käyvä nuori valmentaja voi tuoda joukkueen valmennukseen? Yksi vastaus voisi löytyä urheilullisen kehittymisen tukemisesta sekä kannustavan ilmapiirin luomisesta. Aarne itse pohtii omaa rooliaan seuraavasti:

- Tuon joukkueen valmennukseen pelillisen tietämykseni ja uutta näkökulmaa kentälle. Olen myös motivoitunut, joten siitä on apua.

Tulevalta kaudelta uusin valmennustiimimme jäsen odottaa hyvää tekemistä koko joukkueelta sekä tietysti hienoja onnistumisia.

Lämpimästi tervetuloa joukkueeseemme, Aarne!

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi