Kausiennakko
Julkaistu: 08.11.2020 00.00

Kausiennakko

Viikko vielä eteenpäin ja sitten se alkaa. Nimittäin. U19 Futsal-liiga. Eikä siinä mitään, alkoihan se viime vuonnakin mutta tällä kertaa on mukana myös TPK sekoittamassa soppaa osaltaan. Vedetäänpä siis pikainen ennakkoanalyysi aiheesta, jotta on sitten keväällä jotain mille naureskella, kuinka poskellaan ennakkokaavailut olivatkaan.

Lohko A pitää sisällään joukkueet Kerhon lisäksi GFT YJ Espoosta, HIFK Helsingistä, NuPS Nummelasta, LiePa Liedosta ja LoPS YJ Loimaalta ja sen seutukunnista. Näistä viidestä joukkueesta voitaneen helposti heittää ennakkosuosikin viittaa LoPSin ja viime vuoden mestarin GFT:n harteille joka matsiin, jopa keskinäisiin otteluihin.

Loimaalla on siis jatkettu pistämällä yhteen Loimaan, Someron, Lauttakylän ja Alastaron nuorisopelurit ja ryhmä on pitkälti sama kuin viime kaudella U17-Liigassa lopputurnauspaikkaa hätyytellyt nippu. Lisäksi muutama pelimies on nostettu SoVon miesten liigarinkiin rintakarvoja kasvamaan, joten vastus on eittämättä kovan kuuloinen.

GFT on tunnetusti perinteikäs futsal-seura ja viime kauden mestaruutta lähtevät varmasti puolustamaan kynsin hampain. Kulttuuria ja osaamista löytyy satavarmasti, siksi siis ehkä suurin ennakko-odotus on tälle joukkueelle laitettava osaamisen suhteen, sekä teknisesti että taktisesti.

Anssi Kelan mailta tuleva NuPS ja junioritoimintansa avannut HIFK lienevät kirjoittamattomia kortteja, mutta epäillään sielläkin jotain osaamista olevan. Liedon kanssa painittiin jo viime kaudella tasaisia matseja, joten jännityksellä odotetaan millaiset trikoot tarvitaan ja mitkä kestävät tällä kertaa. Ainakin tätä kirjoittaessa veikataan kaikista näiden kolmen kohtaamisista tulevan tasaisia vääntöjä joissa pienet asiat kääntävät vaakakuppia suuntaan jos toiseen.

Mutta se vastustajista, sillä lukijathan odottavat vesi kielellä mitä Kerholla on tarjottavaa. Ja sitähän on, tottakai.

Jos lähdetään liikkeelle maalinsuulta, niin veräjän vartijoina on tuttuun tyyliin Vertti ja Niko "Lindholm", jotka ovat saaneet hyvää oppia Marko Laaksosen hoteissa ja tämä on kyllä treenimatseissa näkynyt.

Pohjalla löytyvät aina varma Juho "Voutilainen" ja viimeisessä matsissa sieltä paikkansa löytänyt Walter. Voutilaisen liike ja pelisilmä ovat edelleen myrkkyä varmasti jokaiselle ja Wallun jalkakynät pistävät kärkikarvaajat snagarille.

Laitoihin löytyykin sitten monta veijaria kujeineen. On Leo, maajoukkueen porteilla kolkutellut vaatimaton monitaituri, vauhtikone Vinski "Moilanen", tuhannen kebabin voimilla varustettu ikitaistelija Niko "Big Gun" Juronen, miesmäisesti treenipeleissä röyhinyt Rasmus sekä Ylöjärven taitoniekka ja edustuksenkin ringissä taisteleva Ossi Neronen.

Kärkeen onkin sitten heittää varsin muikea trio: paluun sininuttuihin tehnyt varsin maaliahne Emil "Emilio", pallotaituri Abdullahi "Buluf" ja aina yllätysvalmis Arin. Ja vielä löytyy toki vammojaan paranteleva Heikki "Ice Cold", jolla löytyy osaamista ja röyhkeyttä paikkaan kuin paikkaan.

Kyllähän asiaanvihkiytyneet jo tuosta nimilistasta vetävät tiettyjä johtopäätöksiä, ei siis lähdetä nöyristelemään kenenkään edessä eikä tarvettakaan ole. Jännitettävää tottakai riittää siinä miten valmennusduo Laakso-Bujupi saa fläppitaululleen luotua riittävät koukerot sekoittamaan naapurin pakan muttei omaansa. Oman lusikkansa soppaan tuo myös huoltolaukkua hoitava Hans, kokemuksessa on voimaa ja näkemystä.

Näillä eväillä siis lähdetään liikkeelle, lisäevästä varmasti tarjoaa myös kesän aikana askelkuvionsa minttiin hionut sambaryhmä.

Nyt siis viimeistään kalenterit kondikseen ja vähintään kotimatsit varaukseen, tarjolla on parasta futsalviihdettä mitä tässä maassa tällä ikäluokalla on tarjota. https://www.palloliitto.fi/p19-futsal-liiga

Seuran uusimmat

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi