TPK - JyTy

Yläkenttä KHT

Kerho ryösti pisteet

TPK – JyTy 2 – 1 (0-0)

Helteinen Yläkenttä tarjosi kohtuulliselle yleisömäärälle vähän väsyneen ottelun. Tempo ja tavallinen kiima näiden joukkueiden kohtaamisesta puuttui. Pelaaminen oli melkoista pallottelua.

Ottelun alku lähti Kerhon vetäytyessä ja JyTyn pyöritellessä palloa. Heillä kuitenkin pelaaminen perustui siihen, että kun alakerrassa tuli tilaa antaa, niin annettiin pitkä. Tämä ei luonut ensimmäisellä jaksolla juurikaan paikkoja. Kerhon hyökkäykset tulivat ensimmäisellä puoliajalla 16- ja 20-metrin välimaastoon, josta ei oikein kunnollisia tilanteita saatu. Molemmilla joukkueilla oli luokkaa 5 kulmaa, jotka kuitenkin selvitettiin helposti. Puoliskon ainoa tilastomerkintä tuli, kun Mohammed Siina esitti puhtaan jalkapohjat edellä hypyn Robert Nygårdin jaloille.

Toinen puoliaika olikin sitten jo värikkäämpi. Heti parin minuutin jälkeen nousi ottelun toinen lappu, nyt Kerhon Aleksi Jokelalle. Molemmat joukkueet hakivat ottelulle ratkaisua ja rehellisesti sanottuna JyTy loi kyllä merkittävästi parempia paikkoja. Kaikkiaan 3 läpiajoa, joista Kalle Karhunen ja Tuure Oldendorf eivät onnistuneet. Lisäksi heillä oli muutama hyvä, painava laukaus. Kerhon maalilla Tuomas Leino oli kuitenkin vahvalla tuulella.

Kerho vaihtoi tuoreita jalkoja kentälle. Ensin tuli kärkeen vahvan väännön esittänyt Joosu Hertsi ja sitten keskikentälle pikkuhiljaa kuntoutuva Jyri Sundin. Ensimmäinen maali nähtiin, kun Samuel Sibakov nosti pallon linjan taakse ja Marno Lastula polkaisi itsensä vauhtiin. Tyylikäs nosto yli vastaan tulleen maalivahdin, eikä Siina ehtinyt yrityksestään huolimatta liukumaan palloon. Masin kauden 10. maali. 1-0, 67 min.

Sitten tulikin taas se tyypillinen huonompi jakso Kerholle. JyTyllä oli tahtotilaa ja Kerho vähän jännitti. Tästä rankaistiin vähän paitsiolta haiskahtavalla maalilla, 1-1 ja 75 min. JyTyllä oli kuitenkin paikkoja sen verran että kyllä maali oli aiheellinen.

Kerho heräsi tästä ja voittoputken luoma itsevarmuus näkyi. Tilanteita lähdettiin rakentamaan uudella voimalla. Ottelun ratkaisuksi oli Samuel Sibakovin antama sivuvapari. Takatolpalle liikkunut Jyri Sundin oli löytänyt tilaa liikkeellä ja vahva puskuviimeistely toi pisteet kotijoukkueelle. 2-1, 87 min.

Ottelun lopulla oli vielä Sibakovin kierteinen suora vapari, niukasti ohi. Ottelu päättyi JyTyn kulmaan joka ei tuottanut tulosta.

Kerhon itseluottamus toi pisteet vahvaa JyTyä vastaan. Parhaita otteita esittivät maalivahti Tuomas Leinon lisäksi luotettava Tomi Kiiski ja loistavan sisääntulon tehnyt Joosu Hertsi.