Turun Pallokerho on sitoutunut Nikotiiniton urheilu-toimintamalliin vuonna 2021. Toimintamallin ovat luoneet Suomen Olympiakomitea, Syöpäjärjestöt ja EHYT ry. Toimintamalli sisältää työkaluja seuratoimijoille ja valmentajille nikotiinittomuuden huomioimiseen pelisäännöissä ja seuratoiminnan arjessa. Lisäksi se sisältää välineitä nikotiinin haitoista kertomiseen ja nikotiinituotteiden käytön puheeksiottoon.

Lisätietoa nikotiinista löytyy Fressiksen sivuilta. Sieltä löytyy mm. oma sivu nikotiinipusseista, testi nikotiinimyyteistä ja vinkkejä nuoren tukemiseen nikotiinituotteiden käytön lopettamisessa.

Seuraa somessa: Facebook ja Instagram

Seuramme sitoutuu nikotiinittomuuteen. Tämä näkyy toiminnassamme seuraavilla tavoilla:

1. Seuramme käyttämissä urheilutiloissa ja tapaamisissa ei sallita nikotiinituotteiden kuten tupakan, nikotiinipussien, sähkösavukkeiden eli vapen tai nuuskan käyttöä.

2. Jokainen seuramme toiminnassa mukana oleva aikuinen sitoutuu nikotiinittomuuteen toimiessaan seuran tehtävissä.

3. Edellytämme valmentajasopimuksissamme, että valmentaja ei käytä nikotiinituotteita toimiessaan seuran tehtävissä.

4. Tuemme seuramme aikuisia ottamaan nikotiinituotteiden käytön puheeksi nuorten urheilijoiden kanssa ja kannustamme nuoria urheilijoita lopettamaan nikotiinituotteiden käytön.

5. Jos epäilemme, että alle 18-vuotias seuratoiminnassa mukana oleva nuori käyttää, ostaa, myy tai pitää hallussa nikotiinituotteita, toimimme seuraavasti:

a. Valmentaja tai muu seuran aikuinen ottaa asian puheeksi nuoren kanssa kahdenkeskisessä keskustelussa korostaen seurassa sovittuja pelisääntöjä. Ensisijaisesti nuorta kannustetaan ja tuetaan nikotiinituotteiden käytön lopettamisessa.

b. Mikäli nikotiinituotteiden käyttö tai myynti (tai epäilys siitä) jatkuu urheilu- ja harjoittelutoiminnan aikana, valmentaja tai muu seuran aikuinen ottaa asian uudelleen puheeksi nuoren kanssa, ilmoittaa asiasta huoltajalle ja muistuttaa koko joukkuetta pelisäännöistä.

c. Jos nuori jatkaa nikotiinituotteiden käyttöä tai välittämistä tai myymistä urheilu- ja harjoittelutoiminnan aikana, asiasta tiedotetaan seuran johtoa. Johto päättää jatkotoimenpiteistä tapauskohtaisesti ja harkiten käyttäen seuran itse määrittelemiä pelisääntöjä.

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi