JIK - TPK

Vikingavallen Konstgräs

Saarelta ei tuliaisia

JIK – TPK 3-0 (1-0)

Ei tullut tuliasia ainakaan pisteiden muodossa. Kerhon miehistö oli pahasti vajaa, ainoat vaihtomiehet matkassa olivat valmentaja Tuomas Vainio ja varamaalivahti Tuomas Leino. Tämä näkyikin varovaisena pelaamisena, yritettiin välttää turhaa liikettä ja tyytyä ohjauspeliin. JIK hallitsikin vahvasti palloa koko ensimmäisen puoliajan, pääsemättä kuitenkaan vahvoihin maalintekotilanteisiin. Peli pyöri Kerhon kenttä puoliskolla, mutta ei 16 alueella.

Vaarallisin tilanne tuli noin 25 minuutin pelin jälkeen kun hyvä ristipallo ylitti TPK puolustuksen ja päätyi taka-alueella olevan JIK pelurin haltuun. Pallo päätyi sivuverkkoon ja Stefan Wahlstenkin oli tilanteessa hyvin mukana. Kerhon ainokaiset tilanteet tulivat muutaman kulman muodossa. Yhteen päästiin puskemaankin, mutta veska poimi kuin marjan.

Kerholle oli pientä epäonnea kun kaksi omaa pelaajaa törmäsivät tilanteessa ja Joni Osmoviita sai nilkkaansa osumaa. Tämä ajoi valitettavasti siihen että valmentaja Tuomas Vainio siirtyi kentän puolelle jo ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun kulminaatioksi muodostui jakson lopulla tullut voimakas laukaus vastapalloon. Se osui tuomarin näkemyksen mukaan TPK-pelaajan käteen. Asiasta nousseessa kalabaliikissa tuomari menetti malttinsa melkoisen poikkeuksellisesti ja antoi peräti 3 varoitusta. Rankkarista JIK siirtyi 1-0 johtoon.

Puoliajalla oli vielä uskoa mahdollisuuksiin. Valitettavasti JIK tuli heti alkuun vahvasti ja ottelun kaunein maali näki päivänvalonsa. 46 min ja 2-0.

Kerhon epäonni jatkui kun sivuvapari pistettiin omaan maaliin, pallo tuli suoraan auringosta. 3-0, 52 minuuttia

Periksi ei annettu vaan ottelu siirtyi yhä enemmän Kerhon hallintaan. Tilanteita saatiin luotua, Tomi Kiiski pääsi kiertämään jo maalivahdinkin, mutta pallo lirui hiukan turhan pitkälle eikä kurotus riittänyt aivan siirtämään palloa tolpan sisäpuolelle. Marno Lastula pääsi kokeilemaan pariin otteeseen, yksi laukaus aivan tolpan juureen, toinen veskan syliin. Myös nuori Joonas Lehtonen laukoi hyvästä paikasta, mutta väsyneet jalat eivät saaneet palloon riittävää voimaa.

Aivan tasan ei tosiaan nallekarkkeja jaettu ennen peliä ja maalivahti Tuomas Leinokin pääsi lopussa kentälle yrittämään ratkaisuja. Vastustajalla oli kolme liigastatuksella olevaa pelaajaa mukana ja Kerholla mukana avauksessa 5 kauden ensikertalaista, mukaan luettuna seuran puheenjohtaja.