Turun Pallokerho ry

Toimintasuunnitelma kaudelle 1.11.2023 – 31.10.2024

Strategiansa mukaisesti Turun Pallokerho on perinteikäs ja elinvoimainen jalkapallon kasvattajaseura sekä futsalin erikoisseura. TPK tarjoaa kasvatus-, harrastus- ja kilpailutoimintaa eri taustoista tuleville lapsille, nuorille ja aikuisille. Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien järjestäminen tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti on seuran toiminnan perusta ja keskeinen tavoite.

Tulevalla toimintakaudella jatketaan panostamista seuraaviin
- strategian päivitystyö saatetaan valmiiksi (sisältää viestintäsuunnitelman)
- panostus valmentajien koulutukseen jatkuu merkittävänä
Lisäksi seuran tulee hakemaan mukaan Palloliiton Laatujärjestelmään. Auditointi tasolle 1 pyritään järjestämään keväällä 2024. Laatujärjestelmässä mukana olo mahdollistaa seuran toiminnan jatkuvan kehittämisen ja myös tiettyjen tukien hakemisen, jotka on varattu vain järjestelmässä mukana oleville seuroille.

Kauden aikana panostetaan lasten ja nuorten sekä vapaaehtoistoimijoiden hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Seura on mukana Palloliiton Yhteisömanageri-projektissa, jonka avulla pyritään kehittämään toimintamalleja vapaaehtoistoimijoiden jaksamisen avuksi. Seuran sivuilla on julkaistu ilmoituskanavat kaikkien seurassa toimivien käyttöön. Kanavan kautta voi, halutessaan anonyymisti, ilmoittaa mistä tahansa epäkohdasta seuran tai joukkueen toiminnassa. Seuran some-kanavissa tullaan näkemään kampanja Palloliiton ja Et ole yksin-kampanjan materiaalia hyödyntäen.

Joukkueiden toimihenkilöitä (joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat) koulutetaan säännöllisesti vuosikellon mukaan. Joulukuussa 2023 järjestetään toimihenkilöille puurojuhla. Kesällä 2024 järjestetään jo perinteeksi muodostunut grillausilta.

Seura on Suomen Palloliiton ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilun jäsen.


Jalkapallo

Seuralla on juniorijoukkueet ikäluokissa 2004–2006 (P20), 2007–2008 (P17), 2009 (P15), 2010 (P14), 2011 (P13) ja 2012-2013 (P12). Joukkueet pelaavat tulevalla kaudella Palloliiton alueellisissa sarjoissa. Tavoitteena on ensisijaisesti edistää seuran valmennuslinjan mukaista pelitapaa ja tarjota mahdollisuus kehittyä niin henkilökohtaisella tasolla kuin osana joukkuetta. Tulokselliset tavoitteet joukkueet asettavat itse. Johtokunta on päättänyt, että vuonna 2024 juniorijoukkueita pyritään perustamaan myös 2013- ja sitä nuorempiin ikäluokkiin mahdollisuuksien mukaan. Aikuisjoukkueita otetaan mukaan toimintaan, mikäli resurssit antavat myöden.
Miesten edustusjoukkue pelaa Lännen Kolmosessa, TPK 2 Vitosessa ja TPK 3 Kutosessa. Edustusjoukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka erittäin kovatasoisessa Kolmosessa. Joukkueen valmentajan rekrytointi saadaan valmiiksi joulukuussa 2023.
Joukkueet harjoittelevat talvella kaupungin osoittamissa sisäliikuntapaikoissa, Impivaaran jalkapallohallissa, ja kaupungin ulkokentillä. Näiden lisäksi ostetaan harjoitteluvuoroja sisäliikuntahalli Lähi-Tapiola Areenasta (Turku ja Raisio). Kesäaikana harjoittelu tapahtuu kaupungin kentillä.
Seuran päätapahtuma on Kupittaan nurmikentillä pelattava Soccer Cup 15.-16.6.2024.


Futsal

Edustusjoukkue jatkaa miesten Futsal Liigassa kaudella 2023–2024. Joukkueen tavoite on päästä pudotuspeleihin ja minimissään säilyttää sarjapaikka. Joukkuetta valmentaa Jose Ikonen (Futsal Uefa B). Miesten kakkosjoukkue pelaa Läntisen alueen Kakkosta tavoitteena nousu Ykköseen.
Juniorijoukkue pelaa valtakunnallista Futsal P19 liigaa yhteisjoukkueena LTU:n kanssa. Lisäksi muita juniorijoukkueita pelaa futsalia Palloliiton alueellisissa sarjoissa.


Valmennus

Seuran valmentajia koulutetaan kauden aikana osana valmennuksen kehittämistä. Valmennuskoordinaattori Mikko Vanne (aloitti marraskuussa 2023) vastaa koulutustarpeiden kartoituksesta ja koulutussuunnitelman laatimisesta valmentaja- ja seuratasolla. Juniorijoukkueiden määrän kasvaessa tarve valmentajille lisääntyy. Samuli Salminen on aloittanut alakouluikäisten valmennuksen koordinaattorina.
Uusien valmentajien rekrytoiminen ja nykyisten osaamisen kehittäminen on yksi valmennuskoordinaattorien keskeisiä tehtäväalueita. Valmentajien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset


Talous

Seuran talous perustuu pelaajilta kerättäviin seuramaksuihin, Turun kaupungin toiminta-avustukseen, jäsenmaksuihin ja yhteistyösopimuksiin. Tärkeitä varainhankintakeinoja ovat seuran järjestämät tapahtumat ja turnaukset, joista suurin yksittäinen tapahtuma on Soccer Cup -turnaus kesäkuussa. Seura on velaton.
Kaikki seuran ja joukkueiden rahaliikenne hoidetaan seuran y-tunnuksen alle avattujen Turun Seudun Osuuspankin pankkitilien kautta. Kirjanpito hoidetaan seuran osalta seuratyöntekijän ja rahastonhoitajan toimesta ja joukkueiden osalta joukkueiden rahastonhoitajien toimesta. Toimintaa ohjaa seuran taloussääntö.
Tilikauden 2022 aikana aloitettua tukirahaston toimintaa jatketaan tätä varten perustetun rahaston kautta myös kaudella 2024. Seuralle on myönnetty rahankeräyslupa vuonna 2022.


Hallinto

Hallinnosta vastaa johtokunta. Johtokunta valitaan sääntöjen mukaisesti vuosikokouksessa. Eri vastuuhenkilöiden toimenkuvat määritellään selkeästi ja tehtäviin nimetään vastuulliset toimintavuoden alussa.
Seuratyöntekijä hoitaa johtokunnan ohjauksessa laskutusta ja reskontraa, varaa harjoitusvuorot, hoitaa pelipassi- ja vakuutusasiat sekä osallistuu tapahtumien järjestämiseen. Seuran taloudesta vastaava johtokunnan jäsen on seuratyöntekijän lähiesihenkilö.
Seuralla oli 31.10.2023 363 jäsentä. Jäsenmäärä on hyvin lähellä vuoden takaista määrää.


Tiedotus ja viestintä

Tiedotus hoidetaan JoPox-järjestelmän kautta, joka on päivitetty syksyllä 2022. Järjestelmä yhdistää seuran ja joukkueiden kotisivut, kalenterit ja henkilörekisterit sekä ulkoisen tiedottamisen. Seuralla on Facebook-tili, jossa julkaistaan aktiivisesti seuran ja joukkueiden kuulumisia. Kaudella 2023 seuralle avattiin Instagram-tili.
Sisäistä tiedotusta hoidetaan myös WhatsApp-ryhmissä.
Joukkueilla on Instagram-tilejä. Joukkueiden ja seuran some-julkaisuissa käytetään #turunpallokerho ja #kerhokehrää.
Kauden 2024 aikana seuran päivitetty strategia tulee sisältämään myös viestintäsuunnitelman.


Turussa 22.11.2023

Sanna Veijalainen

puheenjohtaja

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi