TPK - EuPa

Yläkenttä KHT

Kerho jatkaa Regions´ Cupissa

Regions Cup 1.kierros TPK – EuPa 3 – 1 (1-1)

Ottelun aloitus oli pitkään epäselvä, koska Turussa ryöpsähti päivällä lunta luokkaa 5 senttiä. Pelkkä aurinko ei riittänyt kenttää sulamaan. TPK sai kuitenkin kentän pelikelpoiseksi melkoisella talkootyöllä ja ottelu saatiin pelattua ajallaan.

Ensimmäiset minuutit olivat tunnustelevaa. Kerho piti palloa alakerrassa puolenkentän tietämillä ja haki ratkaisupaikkoja keskikentän väleistä. Muutaman kerran päästiinkin pelaamaan, mutta lähinnä laidan kautta ja keskitykset päätyivät maalivahdin näppeihin joko suoraan tai kevyen puskun jälkeen.

Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin EuPa. Kerhon puolustuksessa tuli muutama virhe ja vierasjoukkueen pelaaja pääsi hyvään keskityspaikkaan. Poikittaissyöttöön ei päästy väliin ja viimeistely onnistui parin TPK pelaajan välistä. 18 minuuttia ja 0-1.

Pelin hallinta oli kuitenkin selkeästi TPKlla, mitä pidemmälle puoliaika eteni. Useita tilanteita saatiin luotua, mutta viimeistely-yritykset olivat kovin kevyitä. Tasoitusta pitikin odottaa hetki. Uusittu kulmakuvio tuotti tulosta heti ensi yrittämällä. Joona Forsström pääsi täysin vapaasti puskemaan pallon maaliin. Samuel Sibakov antoi hyvän kierteisen pallon. 38 minuuttia ja 1-1.

Pian maalin jälkeen joutuikin Joona jättämään kentän saatuaan aiemmassa tilanteessa puujalan. Korvaajaksi tuli Walter Mattila ja kenttäjärjestys muuttui, Lastula nousi piikkiin ja Wade tuli keskikentälle. Marno kirmasikin loppupelin kevyellä jalalla ja oli vaarallinen.

Ottelu ratkesi kun ensimmäisen virallisen ottelun Kerhon nutussa pelannut Tatu Lemmetty teki samantien avausmaalinsa. Hän oli muutenkin katsomokommenttien perusteella ottelun paras Kerholainen. 65 minuuttia ja 2-1.

TPK:n painostus jatkui ja tilanteita syntyi. Viimeistely oli kyllä poikkeuksellisen vaikeaa. Esimerkiksi Joonas Lehtonen epäonnistui rankkarissa ja maaliviivallakin käytiin ainakin pariin otteeseen. Viimeinen maali syntyikin vierasjoukkueen avustuksella kun Henri Hellgrenin keskitys painui maaliin puolustajan jalasta. 88 minuuttia ja 3-1.

Ottelussa sai Kerho debyyttinsä myös Miikka Mendolin. On joukkue kyllä uudistunut kun katsomossa istunut Kerho legenda Arttu Lehtonen sanoi, että eihän tuolta tunne kuin 3-4 peluria. Kahdessa vuodessa on tapahtunut melkoinen muutos.

Peli oli vielä nahkeaa, viimeinen kolmannes kentästä tuotti tuskaa. Keskityksiä saatiin rakennettua, mutta niiden tulokset olivat vähän surkeita.

Tärkein toteutui kuitenkin ja Kerho jatkaa CUPissa.

Kolmonen avataan torstaina 4.4. klo 19:00 Yläkentällä. Tervetuloa!